Δεν πέρασαν οι αλλαγές στο καταστατικό της EBU. Το Κόσοβο εκτός έως ότου γίνει πλήρες μέλος στον ΟΗΕ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ψηφοφορία στην γενική συνέλευση της EBU, που πραγματοποιείται στο Όσλο. Οι αλλαγές στο καταστατικό που θα βοηθούσαν την είσοδο του Κοσόβου στην ένωση δεν έγιναν δεκτές και έτσι θα πρέπει να περιμένει κι άλλο, για να κάνει το ντεμπούτο του στο διαγωνισμό της Eurovision.

Δεν έγιναν αποδεκτές οι προτεινόμενες αλλαγές στο καταστατικό

Οι αλλαγές στο καταστατικό που προωθούνταν από μερίδα χωρών και για τις οποίες, σας είχαμε ενημερώσει και σε προηγούμενο άρθρο μας, δεν έγιναν αποδεκτές από την πλειοψηφία των μελών της EBU.

Η βασική αλλαγή η οποία ήταν θα λέγαμε και φωτογραφική και είχε στόχο την είσοδο του Κοσόβου στην EBU, ήταν η κατάργηση της ιδιότητας του μέλος της διεθνούς ένωσης τηλεπικοινωνιών ως προαπαιτούμενος όρος για την εισδοχή μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην EBU.

Το Κόσοβο ως μη μέλος του ΟΗΕ, δεν μπορεί να αποκτήσει την ιδιότητα της διεθνούς ένωσης τηλεπικοινωνιών και ως εκ τούτου, δεν μπορεί να γίνει και μέλος της EBU.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας

Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, 17 χώρες μεταξύ αυτών και Ελλάδα και Κύπρος ζήτησαν την διεξαγωγή μυστικής ψηφοφορίας για το ζήτημα. Το αίτημα έγινε αποδεκτό και η ψηφοφορία που ακολούθησε για τις αλλαγές στο καταστατικό ήταν μυστική.

Τελικά από τους 1186 ψηφίσαντες, οι 673 ψήφισαν ΟΧΙ και οι 400 ΝΑΙ, ενώ 113 απείχαν της ψηφοφορίας.

Εκτός Eurovision το Κόσοβο

Αυτό βάζει τέλος στην παραφιλολογία που κάθε χρόνο σχεδόν υπάρχει και θέλει το Κόσοβο να κάνει την παρθενική του εμφάνιση στο διαγωνισμό της Eurovision. Η μόνη λύση με τα υπάρχοντα δεδομένα για είσοδο του Κοσόβου στην EBU, είναι η οριστική επίλυση των προβλημάτων του με τη Σερβία και η ακόλουθη ένταξη του στον ΟΗΕ.

Πολλά συγχαρητήρια στην ελληνική και κυπριακή αντιπροσωπεία, που πάλεψε σθεναρά για αυτό το αποτέλεσμα που προασπίζει και τα δικά μας εθνικά συμφέροντα.

1 reply
  1. NicktheGreek
    NicktheGreek says:

    Μπράβο στην ebu που έκανε κ κάτι σωστό. Θα ήταν αδιανόητο να μπει το Κόσοβο κ να φύγει η Σερβία.
    Ευχαριστούμε για την ενημέρωση παιδιά.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *