Ισπανία: H FORTA κατέθεσε αίτημα για να γίνει μέλος της EBU

Η ομοσπονδία των ραδιοτηλεοπτικών φορέων των 12 αυτόνομων πόλεων/περιοχών της Ισπανίας, FORTA, κατέθεσε αίτημα εισόδου της στην EBU (Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση), όπως αναφέρει και η σελίδα Eurovision Spain.

Η FORTA ιδρύθηκε το 1989 και φέτος συμπληρώνει τα 30 χρόνια λειτουργίας της.

Οι 12 ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί εκπροσωπούν τις εξής 12 αυτόνομες πόλεις/περιοχές:

  1. Καταλονία
  2. Χώρα των Βάσκων
  3. Γαλικία
  4. Ανδαλουσία
  5. Βελενθινιακή Κοινότητα
  6. Κοινότητα της Μαδρίτης
  7. Κανάριες Νήσοι
  8. Καστίλη-Λα Μάντσα
  9. Βαλεαρίδες Νήσοι
  10. Αραγώνα
  11. Αστούριας
  12. Μούρθια

Το αίτημα αυτό της FORTA ακολουθεί τo παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού ενεργά μέλη της EBU εκτός απο το BBC είναι και η ανεξάρτητη ραδιοτηλεόραση της Βρετανίας (UKIB) αλλά και ο σκωτσέζικος και ουαλικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας (STV και CFW).

Το γεγονός αυτό επέτρεψε το 2018 στην Ουαλία να συμμετάσχει ανεξάρτητη απο το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο στον 16o Διαγωνισμό της Junior Eurovision.

Σε προηγούμενο άρθρο μας σας είχαμε ενημερώσει για το ενδιαφέρον του καταλονικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα να συμμετάσχει η αυτόνομη κοινότητα της Καταλονίας στον διαγωνισμό της Eurovision. Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο αυτό πατώντας εδώ.

Πιστεύτε οτι κάποια απο τις αυτόνομες περιοχές της Ισπανίας θα κάνει το ντεμπούντο της είτε στην Junior Eurovision είτε στον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Ολλανδία;

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *