Λουξεμβούργο: Κατατέθηκε στη βουλή της χώρας αίτημα πολιτών για την επιστροφή στην Eurovision

Αμέσως μετά το τέλος του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision και με αφορμή το γεγονός ότι του χρόνου η διοργάνωση θα λάβει χώρα σε χώρα της Μπενελούξ, όλο και πιο έντονα ακούγεται από διάφορες μάλιστα πλευρές, το αίτημα για επιστροφή του Λουξεμβούργο στην οικογένεια της Eurovision. Για το σκοπό αυτό κατατέθηκε και επίσημο αίτημα στη Βουλή του Μεγάλου Δουκάτου για τον σκοπό αυτό.

Συλλογή υπογραφών μέχρι και την 1η Αυγούστου για την επιστροφή του Λουξεμβούργου στη Eurovision

Την Παρασκευή που μας πέρασε δημοσιεύθηκαν στον επίσημο ιστότοπο της Βουλής του Λουξεμβούργου διάφορα αιτήματα που κατατέθηκαν από πολίτες, προκειμένου αυτά να συζητηθούν στο ανώτατο νομοθετικό όργανο της χώρας.

Ένα από τα αιτήματα ήταν και η επιστροφή του Λουξεμβούργου στο διαγωνισμό της επόμενης χρονιάς. Ο συντάκτης της αναφοράς επικαλείται την διαφήμιση που θα έχει η χώρα στο εξωτερικό, κάτι που συμφωνεί με τις γενικότερες εξαγγελίες της κυβέρνησης. Επίσης προσθέτει ότι η επιστροφή στη Eurovision είναι ένα καθολικό αίτημα των πολιτών, αλλά και ένα μέσο προώθησης των άξιων καλλιτεχνών του Λουξεμβούργο στο ευρωπαϊκό κοινό.

Μπορείτε να διαβάστε την αναφορά/αίτημα ΕΔΩ.

Η Anne Marie David υποστηρίζει το come back του Λουξεμβούργο στην Eurovision 2020

Ήδη αμέσως μετά το τέλος του φετινού διαγωνισμού, η Anne Marie David νικήτρια της Eurovision το 1973 με ρεκόρ πόντων αναφέρθηκε στο θέμα ξεκινώντας μία διαδικτυακή καμπάνια, έχοντας φυσικά στο πλευρό της και τους fans του διαγωνισμού.

Το Λουξεμβούργο στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision

Το Μεγάλο Δουκάτο ήταν μία από τις επτά χώρες που συμμετείχαν το 1956 στον παρθενικό διαγωνισμό της Eurovision. Μέχρι και το 1993 που ήταν η τελευταία του συμμετοχή, έλαβε μέρος 37 φορές, καταφέρνοντας μάλιστα να κερδίσει πέντε φορές (1961, 1965, 1972, 1973, 1983). Από το 1993 πολλές φορές εντός και εκτός χώρας τέθηκε το θέμα επιστροφής του κρατιδίου στο διαγωνισμό, χωρίς όμως ποτέ να ευοδωθεί αυτό. Ανάμεσα σε όσα προτάθηκαν σε αυτή την κατεύθυνση ήταν και η συνεργασία με τη δημόσια τηλεόραση του Αγίου Μαρίνου, κάτι που όμως για οικονομικούς λόγους δεν προχώρησε.

Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μέσω του Λουξεμβούργου ήρθε και η πρώτη ελληνική νίκη, το 1972 με την Βίκη Λέανδρος και το Apres Toi!

Παρακάτω δείτε τις δέκα καλύτερες συμμετοχές της χώρας στα 37 χρόνια συμμετοχής του στο διαγωνισμό.

Εσείς θα επιθυμούσατε την επιστροφή του Λουξεμβούργο στη Eurovision;

1 reply
  1. eurogreek
    eurogreek says:

    Τι υπέροχα τραγούδια έστελνε το Λουξεμβούργο. Να επιστρέψει αρκεί να μην γίνει ανέκδοτο όπως το San Marino. Γιατί αν στέλνει Βαλεντίνες κ Σερχατ καλύτερα να μείνει εκεί που εινσι.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *