Τα “Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα Επιστρέφουν”, οριστικά αυτή τη φορά!

20 ολόκληρα χρόνια μετά την διακοπή τους, τα “Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα” επιστρέφουν και αυτή τη φορά δίχως αμφιβολία. Στην παρουσίαση του προγράμματος της γαλλικής δημόσιας τηλεόρασης για την επόμενη σεζόν, ο ελληνικής καταγωγής γενικός διευθυντής της, Takis Kandilis, αποκάλυψε ότι τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα επιστρέφουν στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Όλα αυτά τα χρόνια πολλές φορές φημολογήθηκε ότι η EBU εξετάζει το ενδεχόμενο αναβίωσης των Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα, χωρίς ποτέ όμως να υπάρξει θετική κατάληξη. Δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες, ούτε για τις χώρες που θα λάβουν μέρος, αλλά ούτε για την ακριβή ημερομηνία έναρξης μετάδοσης τους.

Σύμφωνα πάντως με την Le Parisien,  η παραγωγή θα γίνει στην Ρουμανία και θα συμμετέχουν πέντε χώρες. Δεν γίνεται καμία αναφορά στο ποιες χώρες θα είναι αυτές (εκτός φυσικά της Γαλλίας) ενώ το τελευταίο διάστημα υπάρχουν δημοσιεύματα για την συμμετοχή στα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα της Ιταλίας με το Canale 5 και όχι τη RAI. Εάν συμβαίνει αυτό, το να συμμετέχει ένας ιδιωτικός σταθμός, ενδέχεται στα δικαιώματα της εκπομπής να μην εμπλέκεται πλέον η EBU. Παρουσιαστής για την γαλλική τηλεόραση θα είναι ο Nagui που ενδεχομένως να κάνει και την παραγωγή.

Τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα προβάλλονταν από το 1965 μέχρι το 1999. Η ιδέα ανήκε στον Στρατηγό Σαρλ ντε Γκωλ και είχε ως στόχο τη συμφιλίωση των νέων της μεταπολεμικής Ευρώπης, μέσα από ευρηματικά παιχνίδια στα οποία διαγωνίζονταν δήμοι και κοινότητες από διαφορετικές χώρες. Το υψηλό κόστος παραγωγής έκανε τους ιθύνοντες της EBU να σταματήσουν αυτή τη διοργάνωση. 20 χώρες έλαβαν μέρος συνολικά, ενώ η Ελλάδα έλαβε μέρος από το 1993 μέχρι και το 1999, οπότε και σταμάτησε η πραγματοποίησή τους.

Στο παρακάτω βίντεο δείτε τη συμμετοχή της πόλης της Κομοτηνής από τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα, όταν και κέρδισε την 1η θέση :

Εμείς με τη σειρά μας ευχόμαστε η Ελλάδα να επιστρέψει δυναμικά και σε αυτόν τον διαγωνισμό!

 

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. eurogreek
    eurogreek says:

    Επιτέλους!Ο μπαμπάς του Survivor. Θυμάμαι πόσο διδακτικά ήταν, αφού πολλές φορές στα παιχνίδια ενσωματώνονται θρύλοι κ παραμύθια της κάθε χώρας.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *