EBU: Νέα κριτήρια για την απόκτηση της ιδιότητας μέλους

Ο Ευρωπαϊκός οργανισμός ραδιοτηλεοπτικών μέσων (EBU), επιβεβαίωσε στην ιστοσελίδα escXtra, ό,τι θα ψηφίσει για νέους κανόνες που διέπουν την είσοδο στον διεθνή οργανισμό, κατά την Γενική Συνέλευση της στο Όσλο της Νορβηγίας αυτή την  εβδομάδα.

Ωστόσο δεν διευκρίνισε ποια θα είναι τα νέα κριτήρια για την απόκτηση της ιδιότητας μέλους. Πιθανότατα, θα ωφεληθούν οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς οι οποίοι έχουν ένα μέρος του εδάφους εντός του ευρωπαϊκού χώρου (και θέλουν να συμμετάσχουν στην Eurovision).

Σε περίπτωση που τελικά εγκριθούν αυτές οι αλλαγές, οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση ένταξης στον οργανισμό που εκκρεμεί, θα πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση που να πληρεί τους νέους κανόνες.

Ήδη, η ραδιοτηλεόραση του Κοσόβου, RTK, καθώς και η ομοσπονδία των ραδιοτηλεοπτικών φορέων των 12 αυτόνομων πόλεων/περιοχών της Ισπανίας, FORTA, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την ένταξη τους στην  EBU.

Ενώ, θα μπορούσε να ανοίξει η πόρτα για τη ραδιοτηλεόραση, Khabar Agency, του Καζακστάν να υποβάλει αίτηση για πλήρη ένταξη για πρώτη φορά.

Σε κάθε περίπτωση, που η εν λόγω νομοθεσία εγκριθεί, οι αιτούντες σταθμοί θα πρέπει να περιμένουν μια απάντηση από την EBU και στη συνέχεια να υποβάλουν νέα αίτηση για ένταξη στο πλαίσιο του νέου κανονισμού και των οποίων οι αιτήσεις θα εξεταστούν στην επόμενη συνέλευση, τον Δεκέμβριο.

Για να εγκριθεί το αίτημα της ένταξης στην EBU, θα πρέπει τα 2/3 να ψηφίσουν υπέρ της απόφασης, δηλαδή 38 από τα 56 μέλη της EBU.

Η ιδιότητα πλήρους μέλους της EBU δίνει δυνατότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς της Eurovision και της Junior Eurovision. Τα συνδεδεμένα μέλη όπως το RTK, το Khabar Agency αλλά και το SBS μπορούν να συμμετάσχουν μόνο κατόπιν έγκρισης και ειδικής πρόσκλησης της Επιτροπής συντονισμού του εκάστοτε διαγωνισμού.

Πηγή: escXtra

 

1 reply
  1. Χοσέ
    Χοσέ says:

    Εδώ ξανά λοιπόν,
    Τί νεα κριτήρια παιδιά;
    Τί ειναι αυτά;
    Eurovision θα κάνουμε ή Worldvision;
    Ας το δει πολύ προσεκτικά η EBU για να μην καταντήσει στο τέλος WBU.
    Και όχι μόνο… Μπορεί δηλαδή να δούμε και δύο αυτόνομες συμμετοχές απο ίδιο κράτος;
    Υπερβολή.
    Μητπως κι εγώ να ξεσηκώσω το χωριουδάκι μου να κανει αίτηση για συμμετοχή με τον πειρατικό σταθμό που έχουμε; (Ευρωπαϊκό έδαφος ειναι κι αυτό).
    Εγώ λέω να μην ανοιγομαστε παιδιά.
    Κάθε επίσημη μόνο χώρα-κράτος από μια συμμετοχή.
    Τί λέτε εσείς;
    Για να ακούσω γνώμες;

    Απ’ το Χοσέ, για σέ.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *