EBU: “Οι προτεινόμενες αλλαγές στο καταστατικό έχουν ως στόχο την είσοδο του Κοσόβου”

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώσαμε σχετικά με την επικείμενη γενική συνέλευση της EBU που διεξάγεται από αύριο στο Όσλο, οι προτεινόμενες αλλαγές στο καταστατικό της ένωσης είναι “φωτογραφικές” και αφορούν την διευκόλυνση της εισόδου του Κοσόβου στην EBU.

Με στόχο να μπει το Κόσοβο στην EBU οι προτεινόμενες αλλαγές

Η βασική αλλαγή που προωθείται από μερίδα χωρών, είναι η κατάργηση της ιδιότητας του μέλος της διεθνούς ένωσης τηλεπικοινωνιών ως προαπαιτούμενος όρος για την εισδοχή μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην EBU.

Για να γίνει κατανοητό τι σημαίνει αυτή η προϋπόθεση, που επί χρόνια εμποδίζει το Κόσοβο, αλλά και άλλα “κράτη” με αμφισβητούμενη νομική προσωπικότητα να γίνουν μέλη της EBU, αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο οι χώρες που είναι μέλη του ΟΗΕ μπορούν να γίνουν μέλη και στην διεθνή ένωση τηλεπικοινωνιών.

Η κατάργηση αυτού του όρου θα ανάψει το πράσινο φως τόσο στο Κόσοβο, όσο και σε άλλες αμφισβητούμενες περιοχές που έχουν κηρύξει μονομερώς της ανεξαρτησία τους.

Ελλάδα, Κύπρος, Σερβία και Ισπανία αντιδρούν

Η χώρα μας, όπως και η Κύπρος, αλλά και άλλες χώρες (Σερβία, Ισπανία κλπ) για ευνόητους λόγους αντιδρούν σε μία τέτοια απόφαση, που θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Αν περάσει αυτή η αλλαγή τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε στο μέλλον να αιτείται την ιδιότητα μέλους της EBU μια τηλεόραση από χώρα που στερείται πλήρους διεθνούς αναγνώρισης, προκαλώντας προβλήματα και αντιδράσεις με απρόβλεπτες συνέπειες.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και εμείς ως EurovisionFun θα το παρακολουθούμε στενά μεταφέροντας σας τις όποιες εξελίξεις υπάρξουν.

1 reply
  1. eurogreek
    eurogreek says:

    Απαράδεκτο να φέρουν από την πίσω πόρτα το Κόσοβο με αυτό τον τρόπο. Ας ελπίσουμε ΕΡΤ κ ΡΙΚ να αντιδράσουν δυναμικά. Μπράβο σας παιδιά που αναδεικνύεται κ τέτοια θέματα.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *