Αλβανία: Η Arilena Ara το πρώτο όνομα για το Festivali i Këngës 2019;

Ήδη από τον Μάιο η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Αλβανίας, RTSH, ανακοίνωσε πως ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για το Festivali i Këngës 2019, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της χώρας στην επερχόμενη διοργάνωση.

Το Festivali i Këngës, χρησιμοποιείται ως η μέθοδος επιλογής της Αλβανίας, από όπου προκύπτει ο εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision. Εκεί έχουν παραστεί πολλά από τα μεγάλα ονόματα της χώρας και όχι μόνο, αλλά αποτελεί και τον πρώτο εθνικό τελικό της χρονιάς για κάθε ετήσια Eurovision.

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί, σε διάφορους ιστότοπους ειδήσεων αλλά και στα σόσιαλ μίντια, η είδηση, ό,τι ένα μεγάλο όνομα της Αλβανικής σκηνής και ένας διακαής πόθος πολλών φαν ετοιμάζει το τραγούδι του για το επερχόμενο Festivali i Këngës.

Ο λόγος για την Arilena Ara, η οποία αυτό το διάστημα απολαμβάνει τις διακοπές τις στις ΗΠΑ, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζει και το τραγούδι με το οποίο θα συμμετέχει στο Festivali i Këngës. Αν η είδηση ισχύει, είναι μια συμμετοχή που σίγουρα όλοι οι φαν την περιμένουν με αγωνία και θα προκαλέσει αίσθηση ενώ ταυτόχρονα τη χρίζει και το μεγάλο φαβορί για να ταξιδέψει στην Ολλανδία.

Η Arilena Ara, έγινε γνωστή μέσα από το διαγωνισμό τραγουδιού για παιδιά «Little Genius», όπου πήρε την 3η θέση. Αργότερα, συμμετείχε στη δεύτερη εκδοχή του μουσικού διαγωνισμού, The X-Factor, τη σεζόν 2012-2013. Από την πρώτη στιγμή εντυπωσίασε κοινό και επιτροπή, με την Arilena να καταφέρνει τελικά να στεφθεί μεγάλη νικήτρια του σόου. Από εκείνη τη στιγμή η καριέρα της εκτοξεύτηκε. Η μία επιτυχία διαδέχονταν την άλλη με τη φήμη της να εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες, όπως τη Ρουμανία και τη Ρωσία, όπου το τραγούδι της Nëntori, κατέκτησε τα charts. Επιπλέον, το «Nentori» κυκλοφόρησε  και στην Ελλάδα από την 314 Records και υπήρξε τεράστια επιτυχία καθώς βρέθηκε στην πρώτη θέση του ελληνικού Shazam chart. Τέλος, αποτελεί μία εκ των τριών κριτών στον τηλεοπτικό μουσικό Διαγωνισμό The Voice Kids Albania.

Πηγή: CNA City News Albania, Prive.al, Eurovision Kosovo

Θα θέλατε να δείτε την Arilena Ara στη Eurovision 2020;

2 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *