Ελλάδα: Θα μπορούσε η Αρετή Κετιμέ να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα για τη χώρα μας στη Eurovision 2020;

Συνεχίζοντας τη σειρά των άρθρων, για τους καλλιτέχνες που θα μπορούσαν να μας εκπροσωπήσουν στην Ολλανδία, φέρνοντας μας πάλι στο δρόμο των επιτυχιών, θα σας παρουσιάσουμε ένα γνώριμο πρόσωπο που έχει ήδη αναμειχθεί με το Θεσμό στο παρελθόν, την Αρετή Κετιμέ.

Το ξεκίνημα

Η Αρετή Κετιμέ γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα απο Αιτωλοακαρνανίτες γονείς. Σε ηλικία μόλις 6 ετών ξεκίνησε να παίζει σαντούρι. Δάσκαλος της ήταν ο αείμνηστος μουσικός και σαντουροπαίχτης Αριστείδης Μόσχος. Στα 12 της, την ανακάλυψε ο Γιώργος Νταλάρας και έκτοτε συνδέθηκε μαζί του. Εμφανίζονταν μαζί του στη μουσική σκηνή του “Ζυγού” μαζί με τη Μελίνα Ασλανίδου, την Άννα Μπουρμά και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο. Σε αυτή τη τρυφερή ηλικία η Αρετή ήδη είχε γνωριστεί και συνεργαστεί με μερικά απο τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Οι Ολυμπιακοί Αγωνές της Αθήνας και τα βήματα της στην υποκριτική και τη δισκογραφία

Όντας ακόμη έφηβη, η Αρετή Κετιμέ εμφανίστηκε μπροστά στα μάτια δισεκατομμυρίων θεατών όταν στη Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, επανεκτέλεσε το παραδοσιακό τραγούδι “Μες του Αιγαίου” συγκινώντας με την ερμηνεία της Έλληνες και ξένους.

Ένα χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2005, η Αρετή θα συμμετάσχει στη θεατρική παράσταση “Οιδίπους Τύρρανος” ενώ θα ακολουθήσουν συνεργασίες με το Μάνο Αχαλινωτόπουλο και το μαέστρο Πάρη Γκούνα. Το 2009 κυκλοφορεί το πρώτο της ολοκληρωμένο album “Με Τη Φωνή της Αρετής” και λίγο αργότερα θα συνεργαστεί με την Ελένη Βιτάλη και τον τουρκικής καταγωγής Haig Yazdijan για τη κυκλοφορία του album “Ζωντανό Κύτταρο”. Θα συνεργαστεί, επίσης, με τον Γιώργο Αλκαίο στο τραγούδι Άμα Δε Σε Δώ. Το 2015 θα κυκλοφορήσει μαζί με τον γερμανό DJ Santel το τραγούδι EastWest / Δύση και Ανατολή που συμπεριλαμβάνεται στο δίσκο “Viva Diaspora”.

Οι εμφανίσεις στο εξωτερικό και η προσπάθεια να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision

Το 2015 βρίσκει την Αρετή να περιοδεύει σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική. Μερικοί απο τους σταθμούς της περιοδείας της ήταν το Βανκούβερ και το Μόντρεαλ του Καναδά καθώς και η Νέα Υόρκη και το Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών. Επίσης εμφανίστηκε στο φεστιβάλ Mediteranee του Ισραήλ.

Ήδη απο το 2016 η Αρετή Κετιμέ δήλωνε οτι θα την ενδιέφερε  να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Eurovision προκαλώντας πλήθος σχολίων, θετικών και κυρίως αρνητικών καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριζαν οτι δε ταιριάζει με το… στυλ του Διαγωνισμού. Παρόλα τα σχόλια, η Αρετή Κετιμέ κατάφερε να είναι μια εκ των τριών καλλιτεχνών που θα διαγωνίζονταν στον εθνικό μας τελικό το 2018 που ωστόσο κατέληξε σε φιάσκο αφού η ΕΡΤ λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή του αποφάσισε να τον ακυρώσει. Η συμμετοχή της ονομάζονταν Don’t Forget the Sun / Μη Ξεχνάς Τον Ήλιο σε στίχους και μουσική του Δημήτρη Καρρά.

Η Αρετή Κετιμέ έχει συνδεθεί με το σαντούρι και γενικότερα τη παραδοσιακή μουσική. Το ελληνικό στοιχείο και ηχόχρωμα – που αγαπούν οι Ευρωπαίοι όπως δείχνουν τα αποτελέσματα – που επάξια εκπροσωπεί η Αρετή ίσως να την καθιστά μια ιδανική επιλογή για τη εκπροσώπηση της χώρας μας για το 2020.

Πως θα σας φαίνονταν η ιδέα να μας εκπροσωπήσει η Αρετή Κετιμέ το 2020 στην Ολλανδία;

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. eurogreek
    eurogreek says:

    Όχι δεν μου αρέσει, αλλά όσο κ αν κάποιοι δεν θέλουν να το δεχθούν το 2018 θα πήγαινε καλύτερα, έχει πολύ πιο επαγγελματικό live από την Αταλάντη.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *