Ελλάδα: Προχωρά στις αλλαγές της ΕΡΤ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Υπουργική σύσκεψη για τις προοπτικές της ΕΡΤ, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 12/7, στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι εκ του νόμου συναρμόδιοι υπουργοί  που μετέχουν στη Γενική Συνέλευση της ΕΡΤ, δηλαδή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αλλά και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, εξαιτίας και των πολλών αθλητικών γεγονότων που μεταδίδει η ΕΡΤ.

Παρών, στο πρώτο μέρος της σύσκεψης ήταν και ο διευθύνων σύμβουλος της κρατικής τηλεόρασης, Γιάννης Δρόσος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέλυσε τις τηλεοπτικές και οικονομικές επιπτώσεις που έχει στο πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό της ΕΡΤ, η μετάδοση αγώνων των τριών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.

Ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για την ενημέρωση και καθώς ο κ. Δρόσος έχει υποβάλει την παραίτησή του, ο κ. Μητσοτάκης τού ζήτησε να παραμείνει στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, μέχρις ότου ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα κυβέρνηση θέλει «η ΕΡΤ να ανταποκριθεί στο ρόλο που αναμένουν οι πολίτες από εκείνην. Να γίνει δηλαδή μια υψηλού επιπέδου ευρωπαϊκή δημόσια ραδιοτηλεόραση, η οποία θα προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία και βέβαια θα προάγει τον πολιτισμό, όπως είναι εκ του Συντάγματος υποχρέωσή της».

Με ενδιαφέρον αναμένουμε τα πρόσωπα της νέας διοίκησης, η οποία όπως σας αναφέραμε και σε προηγούμενα άρθρα μας, θα οριστεί πολύ σύντομα και πριν ξεκινήσει το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής.

πηγή: Reader.gr, Kathimerini.gr
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *