ΕΡΤ: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος- Υπό την εποπτεία του Μητσοτάκη η δημόσια τηλεόραση

Σύμφωνα με όσα έχουν ήδη διαρρεύσει στον τύπο, ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Γιάννης Δρόσος έχει υποβάλλει την παραίτηση του στον αρμόδιο υφυπουργό Στέλιο Πέτσα. Θέμα ημερών πλέον είναι η αντικατάσταση και του υπολοίπου Δ.Σ. της εταιρείας.

Μετά την πρόσφατη πολιτική αλλαγή, εύλογες είναι και οι αλλαγές στους μεγάλους δημόσιους οργανισμούς και φορείς. Ανάμεσα σε αυτούς φυσικά και η ΕΡΤ. Ο Γιάννης Δρόσος διευθύνων σύμβουλος της δημόσιας τηλεόρασης είναι πλέον παρελθόν, ενώ υπό παραίτηση φαίνεται ότι είναι και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.

Κύκλοι πάντως του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν πως δεν ζητήθηκε καμία παραίτηση, αλλά αντιθέτως τους ζητήθηκε να παραμείνουν στις θέσεις τους, μέχρι να βρεθούν οι αντικαταστάτες τους.

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ είναι:

1. Χριστόφορος – Ευτύχιος Λεοντής του Ιωάννη, Μουσικοσυνθέτης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

2. Ιωάννης Δρόσος του Ζαχαρία, Δικηγόρος, Διευθύνων Σύμβουλος

3. Δημήτριος Παπαδημητρίου του Στυλιανού, Μουσικοσυνθέτης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

4. Ελευθέριος Αρβανίτης του Αντωνίου, Δημοσιογράφος, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

5. Αικατερίνη Τσατσαρώνη του Μιχαήλ, Επικοινωνιολόγος, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

6. Αριστοτέλης Μεταξάς του Θεοδώρου, Εικονολήπτης, Εκπρόσωπος των εργαζομένων, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Υπό την εποπτεία του Μητσοτάκη η ΕΡΤ

Μία από τις αλλαγές στη δομή της κυβέρνησης που φέρνει το πρώτο ΦΕΚ που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας, είναι ότι η ΕΡΤ θα υπάγεται πλέον απευθείας στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πέρα από τις συγχωνεύσεις των υπουργείων (υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής – Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης) και τις αλλαγές σε ήδη υπάρχοντα υπουργεία (το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης μετατρέπεται σε υπουργείο Επενδύσεων και Ανάπτυξης και το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής μετατρέπεται σε υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης), ο νέος πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναλαμβάνει υπό την εποπτεία του:

τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, που έχει την ευθύνη της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων

το Εθνικό Τυπογραφείο

και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει η νέα κυβέρνηση είναι να πάμε στην διαδικασία για την εκλογή νέου ΔΣ στην ΕΡΤ πολύ σύντομα και μάλιστα πριν τις 9 Αυγούστου που αναμένεται να ξεκινήσει το θερινό τμήμα.

πηγή:Newsit
2 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *