Ο Κωνσταντίνος Ζούλας νέος ισχυρός άνδρας της ΕΡΤ

Για τη διοίκηση της ΕΡΤ, φαβορί φαίνεται πως είναι ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας, ο οποίος, ωστόσο, είναι επιφορτισμένος με τα καθήκοντα του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και δεν θα αποδεσμευτεί από αυτά, αν δεν βρεθεί κατάλληλος διάδοχος για να αναλάβει υπεύθυνος του επικοινωνιακού μηχανισμού του Μαξίμου που δουλεύει αυτό το διάστημα σε τρελούς ρυθμούς.

Σχέδιο για την εξυγίανση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και τη μετατροπή του σε αξιόπιστο δίαυλο έγκυρης ενημέρωσης και ποιοτικής ψυχαγωγίας έχουν εκπονήσει στο κυβερνητικό επιτελείο και θα θέσουν σε εφαρμογή το αμέσως προσεχές διάστημα. Με στόχο την αντιστροφή της πορείας απαξίωσης στην οποία οδήγησε η προηγούμενη κυβέρνηση την ΕΡΤ και το ΑΠΕ, οι ιθύνοντες του Μεγάρου Μαξίμου θέλουν να κατοχυρώσουν την ανεξάρτητη λειτουργία των δημόσιων μέσων ενημέρωσης και να τα καταστήσουν ανταγωνιστικούς διαύλους απέναντι στα ιδιωτικά κανάλια. Μπορεί η υπαγωγή της ΕΡΤ και του ΑΠΕ απευθείας στον πρωθυπουργό να έγινε αφορμή για επικριτικά σχόλια περί ενίσχυσης του ασφυκτικού ελέγχου τους από την κυβερνητική ηγεσία, ωστόσο συνεργάτες του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη επιμένουν ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είχε την ακριβώς αντίθετη στόχευση.

Ως καταλληλότερο πρόσωπο για να αναλάβει τις τύχες της νέας ΕΡΤ και να την καταστήσει ένα αξιόπιστο, ανταγωνιστικό κανάλι, κρίθηκε ο Κωνσταντίνος Ζούλας, που ψάχνει στο μεταξύ να βρει τον αντικαταστάτη του στο πρωθυπουργικό γραφείο και για αυτό δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επισήμως, ότι αναλαμβάνει καθήκοντα στην ΕΡΤ.

Ένας ακόμη σημαντικός λόγος για τον οποίο δεν ανακοινώθηκε ο ορισμός νέας διοίκησης στην ΕΡΤ, η οποία ούτως ή άλλως πρέπει να περάσει από τη Βουλή, και αυτό δεν μπορεί να γίνει πριν από την ψήφο εμπιστοσύνης, έχει να κάνει και με την ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που συνιστά το προσύμφωνο της προηγούμενης κυβέρνησης για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ποδοσφαιρικών ομάδων.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Ζούλας;

Ο Κωνσταντίνος Ζούλας γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της σχολής Μωραΐτη και σπούδασε νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης.

Σε ηλικία 19 ετών ασχολείται για πρώτη φορά με τη δημοσιογραφία στο «Αθήνα 9.84».

Έχει εργαστεί στις εφημερίδες «Μεσημβρινή», «Καθημερινή», ενώ έχει υπάρξει και ανταποκριτής στις Βρυξέλλες.

Αργότερα, ξεκίνησε τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση, στον ΑΝΤ1, στο ΣΚΑΪ και στην ΕΡΤ.

πηγή: Πρώτο Θέμα
1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *