Αλβανία: Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου η υποβολή συμμετοχών στο FiK 2019

Η δημόσια τηλεόραση της Αλβανίας θα επιλέξει τον τραγούδι και τον καλλιτέχνη, που θα την εκπροσωπήσει στο διαγωνισμό της Eurovision 2020 μέσα από το ιστορικό Φεστιβάλ της χώρας, Festivali i Kenges, όπως εξάλλου κάνει κάθε χρόνο από το 2004, όταν και πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στο διαγωνισμό. Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών για το FiK 2019, που θα διεξαχθεί κάπου στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς, ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται στις 15 Σεπτεμβρίου.

Μέσω του FiK 2019 ο εκπρόσωπος της Αλβανίας στην Ολλανδία

Η Αλβανία θέλει να συνεχίσει το σερί των προκρίσεων της στον τελικό της Eurovision και το 2020 στην Ολλανδία. Μετά από δύο προκρίσεις το 2018 και 2019, ο επόμενος εκπρόσωπος της γειτονικής μας χώρας, θα κληθεί να κάνει κάτι καλύτερο και γιατί όχι να φέρει την Αλβανία στο τοπ10, μετά από οχτώ ολόκληρα χρόνια.

Ήδη, ένα όνομα πολύ δημοφιλές στο εξωτερικό, φημολογείται ότι προετοιμάζει στις ΗΠΑ την συμμετοχή της στο FiK 2019. Πρόκειται για την Arilena Ari, για την οποία σας αναφέραμε σε προηγούμενο μας άρθρο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τις συμμετοχές τους ηλεκτρονικά στο festival@rtsh.al ή αυτοπροσώπως στα κεντρικά γραφεία της δημόσιας τηλεόρασης της Αλβανίας στα Τίρανα. Περισσότεροι κανονισμοί για το FiK 2019 δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα αν και αναμένεται και φέτος ο νικητής να αναδειχθεί μόνο από την ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής.

Η Αλβανία στον Διαγωνισμό της Eurovision

Η παρθενική συμμετοχή της Αλβανίας στο διαγωνισμό έγινε το 2004, κατακτώντας μάλιστα την έβδομη θέση. Έκτοτε συμμετείχε άλλες 15 φορές, με μέτρια συνήθως αποτελέσματα. Η χώρα έγινε γνωστή στο διαγωνισμό για τις γυναικείες μπαλάντες με απαιτητικά φωνητικά. Το 2012 η Rona Nishliu με το Suus, κατέκτησε την πέμπτη θέση, που είναι μέχρι και σήμερα η καλύτερη θέση της Αλβανίας στο διαγωνισμό.

Φέτος, στο Τελ Αβίβ, η Jonida Maliqi με το Ktheju tokës, το τραγούδι με το οποίο κέρδισε στο FiK 2018, έφερε την Αλβανία στον τελικό, κατακτώντας εκεί την 17η θέση με 90 βαθμούς.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *