Ιάσονας Μανδηλάς: «Το να εκπροσωπήσω την χώρα μου στην Eurovision είναι ίσως το μεγαλύτερο όνειρο που έχω»

O Ιάσονας Μανδηλάς, ή για να ακριβολογούμε το νέο ανερχόμενο αστέρι της ελληνικής δισκογραφίας, κυκλοφόρησε πριν από έναν μήνα το πρώτο του single Χίλια Κομμάτια σε συνεργασία με την Minos EMI / Universal. Με αφορμή το νέο του επαγγελματικό βήμα, ο ταλαντούχος performer έδωσε μία αποκλειστική συνέντευξη στο Eurovisionfun.com.

-Είδαμε πως κυκλοφόρησες το πρώτο σου single με τίτλο «Χίλια Κομμάτια». Πως επέλεξες να ασχοληθείς με το τραγούδι και τι σε έκανε να πιστέψεις σε αυτό;

Οι σπουδές μου στο Bird College του Λονδίνου στο Musical ήταν κατά βάση πάνω στο τραγούδι και τον χορό. Από τότε δεν έχω σταματήσει να τραγουδάω. Έχω πρωταγωνιστήσει σε παραγωγές όπως το Kiss Me Kate (Ηρώδειο – Φεστιβάλ Αθηνών), West Side Story (Μέγαρο Μουσικής – Φεστιβάλ Αθηνών), Μελωδίας της ευτυχίας (Παλλάς) κ.α. μέχρι που φέτος έκανα και φωνητικά για την Έλενα Παπαρίζου. Το τραγούδι υπήρχε στην ζωή μου απλώς δεν είχα τολμήσει μέχρι τώρα να ασχοληθώ με την δισκογραφία. Ήταν κάτι που το ήθελα παρά πολύ καιρό αλλά δεν είχα βρει την κατάλληλη στιγμή να κάνω αυτό βήμα. Ευτυχώς φέτος μάζεψα μια υπέροχη ομάδα δίπλα που έκαναν όλη την διαδικασία μαγική, πίστεψαν σε εμένα και στο όραμα που είχα και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος για το αποτέλεσμα.

-Θες να μας πεις δυο λόγια για την συμμετοχή σου στο So You Think You Can Dance; 

Το SYTYCD ήταν μια από τις πιο δύσκολες εμπειρίες της ζωής μου. Ένα απίστευτα κουραστικό και ψυχοφθόρο πρόγραμμα που πραγματικά όμως λάτρεψα. Το πάθος που είχαμε όλα τα παιδιά γι’ αυτό που κάναμε, οι φιλίες που χτίστηκαν εκεί μέσα, οι απίστευτοι χορογράφοι που είχαμε, το κλάμα και τα γέλια που έχουμε ρίξει, ο Ant1 που ήταν πάντα στο πλευρό μας πραγματικά μας έκαναν να μην θέλουμε να τελειώσει ποτέ αυτό το show. Το έβλεπα σαν αγώνα στίβου, ο καλύτερος συνδυασμός για εμένα, τέχνη και αγώνας. Αν θα μπορούσα, θα το έκανα ξανά. 

-Έχεις συμμετάσχει στον διαγωνισμό της Eurovision το 2017 μαζί με την Demy. Πως ήταν η εμπειρία σου;

Την Eurovision την παρακολουθώ από τότε που ήμουν 10 χρόνων πολύ φανατικά. Όταν ο Φωκάς Ευαγγελινός μου ανακοίνωσε ότι με θέλει στην ομάδα του πραγματικά δεν μπορούσα να το πιστέψω. Είχα συνεργαστεί στο παρελθόν με την Demy και με πολλά άτομα από την ομάδα οπότε δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο τέλεια περνάγαμε κάθε μέρα στην δουλειά. Το Κιέβο, η διοργάνωση, η ομάδα μας, ήταν όλα πραγματικά μαγικά. Ένα τεράστιο όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

-Θα ήθελες να εκπροσωπήσεις την χώρα μας στην Eurovision;

Όσο δεν φαντάζεστε! Αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο όνειρο που έχω. Μακάρι να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες και να πέσει στα χέρια μου το κατάλληλο τραγούδι και πιστέψτε με θα δώσω ότι έχω και δεν έχω. Είμαι ένας άνθρωπος που όταν αναλαμβάνω κάτι, θέλω το αποτέλεσμα που θα δώσω να είναι στην πιο τέλεια μορφή του. Έχω λατρέψει κατά καιρούς πολλές συμμετοχές, όπως της Κύπρου το 2004 (Stronger Every Minute – Lisa Andreas), της Αρμενίας το 2016 (Lovewave – Iveta Mukuchyan), της Ισλανδίας το 2009 (Is It True – Yohanna) και της Σουηδίας το 2017 (I cant go on – Robin Bengtsson).

 –Τι περιμένουμε από εσένα μέσα στο επόμενο διάστημα;

Την συγκεκριμένη περίοδο ετοιμάζω πολλά πράγματα. Πέρα από την περιοδεία που κάνουμε αυτή την στιγμή με την Έλενα Παπαρίζου, μέσα στους επόμενους μήνες θα βγάλω καινούργιο κομμάτι και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που έχω ξεκινήσει ήδη την διαδικασία και έχω πάντα στο πλευρό μου την Minos EMI / Universal. Ήδη έχω ξεκινήσει πρόβες για να κάνω από Σεπτέμβρη δικά μου Live και με μεγάλη μου χαρά από Νοέμβρη θα βρίσκομαι στη παιδική παράσταση «Βουτιά στην Βυθούπολη» του Γιώργου Λεμπέση που θα ανεβεί στο Θέατρο Παλλας σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού.  

Ιάσονας Μανδηλάς: «Το να εκπροσωπήσω την χώρα μου στην Eurovision είναι ίσως το μεγαλύτερο όνειρο που έχω»

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *