Ολλανδία: Η EBU επιθυμεί το Μάαστριχτ ως τόπο διεξαγωγής της Eurovision 2020

Σε δημοσίευμα της Ολλανδικής εφημερίδας, AD, γίνεται υπαινιγμός πως η EBU επιθυμεί το Μάαστριχτ ως πόλη διεξαγωγής της Eurovision 2020.

Μάλιστα, αναφέρεται ως η αγαπημένη και ευνοημένη πόλη της EBU, για την διοργάνωση του ερχόμενου Θεσμού τραγουδιού.

Το δημοσίευμα αναφέρει ό,τι είναι η κορυφαία επιλογή και φυσικά μεγάλο ρόλο παίζουν και τα χρήματα, από τις προσφορές που θα υποβάλει η κάθε περιφέρεια της Ολλανδίας.

Η δήμαρχος του Μάαστριχτ, Annemarie Penn-te Strake, φάνηκε σίγουρη, μέσα από μία πρόσφατη δήλωση της, όπου περιγράφει την πόλη της ως “την πιο ευρωπαϊκή πόλη της Ολλανδίας”.

Πηγές λένε  πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η πόλη να έχει ήδη υποβάλει την προσφορά των 15 εκατομμυρίων ευρώ, που απαιτούνται για την διοργάνωση της Eurovision 2020, με το Μάαστριχτ και το Ρότερνταμ, να έρχονται σε σκληρό ανταγωνισμό.

Τέλος, το Μάαστριχτ, θεωρείται το «σταυροδρόμι» της Ευρώπης, καθώς βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Ολλανδίας, του Βελγίου και της Γερμανίας καθώς και του «ιστορικού κέντρου της πόλης, αποκτώντας έτσι γεωγραφικό πλεονέκτημα.

Το Μάαστριχτ φαίνεται να έχει μπει δυνατά στην κούρσα διεκδίκησης της διοργάνωσης της Eurovision 2020 και απασχολεί ξανά τα μέσα για άλλη μια φορά, ύστερα από την τελευταία δήλωση του παγκοσμίου φήμης Ολλανδού βιολονίστα, André Rieu, που υποστήριξε την πατρίδα του, προκειμένου να φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2020.

Μετά την αποχώρηση της Μπρέντα και του Άμστερνταμ ως διοργανώτριες πόλεις της Eurovision 2020, πλέον, 5 πόλεις διεκδικούν τη διεξαγωγή του 65ου Διαγωνισμού της Eurovision.

Αυτές είναι:

  • Άρνχεμ
  • Μάαστριχτ- Λίμπουργκ
  • Ντεν Μπος
  • Ουτρέχτη
  • Ρότερνταμ

Πηγή: escxtra

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *