Σκωτία: Πιθανό είναι το ντεμπούτο στη Junior Eurovision 2020

Το BBC Alba είναι Σκωτικό Γαελικό ψηφιακό τηλεοπτικό κανάλι, το οποίο ανήκει από κοινού στο BBC και στη Γαελικής Υπηρεσίας Μέσων Ενημέρωσης MG Alba η οποία χρηματοδοτείται από την Κυβέρνηση της Σκωτίας.

Το κανάλι λοιπόν, επιβεβαίωσε ότι έχουν πραγματοποιηθεί συζητήσεις που θα μπορούσαν να επιτρέψουν το ντεμπούτο της Σκωτίας στη Junior Eurovision 2020.

Μιλώντας στην ESC Takeover, το BBC Alba επιβεβαίωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στο φετινό Διαγωνισμό της Junior Eurovision στην Γκλίβιτσε, καθώς είναι αφοσιωμένοι στη Eurovision Choir, που θα λάβει χώρα στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, τον Αύγουστο.

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα λάβει «μαθήματα» από την πρώτη τους απόπειρα στη Eurovision Choir και στη συνέχεια θα εξετάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής στη Junior Eurovision. Το BBC Alba επιβεβαίωσε ότι έχουν πραγματοποιηθεί συνομιλίες με την EBU, αλλά ότι δεν συμφωνήθηκε τίποτα.

Σε περίπτωση που το BBC Alba αποφασίσει να συμμετάσχει στην Eurovision των μικρών το 2020, θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Ουαλίας και του καναλιού Welsh broadcaster S4C. Το S4C έκανε το ντεμπούτο του στη Eurovision Choir το 2017, ενώ τον επόμενο χρόνο πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση του στην Junior Eurovision το 2018.

Πηγή: esctakeover

Θα θέλατε να δείτε τη Σκωτία στη Junior Eurovision;

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *