Eurovision: Ποιος καλλιτέχνης και η συμμετοχή του, είναι η πηγή έμπνευσης του Will Ferrel για την ταινία του Netflix;

Τα γυρίσματα για την ταινία του Netflix, με κεντρικό πρωταγωνιστή, σεναριογράφο και παραγωγό, τον Will Ferrel, έχουν ξεκινήσει και ήδη καταφθάνουν οι πρώτες πληροφορίες. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι ο Will Ferrel και η Rachel McAdams θα υποδύονται τους Ισλανδούς εκπροσώπους στο διαγωνισμό. Ισλανδικά μέσα σήμερα αναφέρουν, ότι πηγή έμπνευσης της ταινίας θα είναι η συμμετοχή της Birgitta Haukdal στην Eurovision 2003.

Στην μικρή πόλη της Ισλανδίας, Χουσαβίκ, γενέτειρα της Birgitta λαμβάνουν χώρα πολλά από τα γυρίσματα της νέας ταινίας. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ψαροχώρι, περίπου 2.000 κατοίκων, αρκετά όμως γραφικό, από όπου ξεκίνησε την περιπέτεια της Eurovision και η Birgitta.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρονται στα ισλανδικά μέσα, η ταινία θα αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας, με μεγάλο ταλέντο που είχε όνειρο ζωής από το μικρό ψαροχώρι της Ισλανδίας να καταφέρει να βρεθεί μπροστά στα εκατομμύρια τηλεθεατών του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Η ιστορία δηλαδή της Birgitta!

Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν επίσης στο studio Pinewood του Λονδίνου. Μέρος των γυρισμάτων έγιναν και στο Τελ Αβίβ, αφού οι παραγωγοί ήθελαν να έχουν στην ταινία τους, την αυθεντική ενέργεια που δημιουργείται στην αρένα, κατά την διάρκεια του διαγωνισμού. Μάλιστα κινηματογραφήθηκαν οι αντιδράσεις του κόσμου μετά την συμμετοχή της Ισλανδίας και της Ρωσίας.

Εκτός φυσικά της Rachel McAdams η οποία θα υποδύεται την Birgitta, στην ταινία θα πρωταγωνιστεί και ο Will Ferrel, δική του ιδέα μάλιστα ήταν η δημιουργία αυτής της ταινίας με θέμα την Eurovision. Ο μοναδικός Ισλανδός ηθοποιός που θα πρωταγωνιστεί είναι ο Jóhannes Haukur Jóhannesson, ο οποίος όλως τυχαίως φέτος έδωσε και την βαθμολογία της ισλανδικής κριτικής επιτροπής.

Όσο τώρα αφορά την φανταστική ισλανδική συμμετοχή, αυτή φαίνεται να την υπογράφει ο άνθρωπος που έχει το ρεκόρ του συνθέτη με τις περισσότερες συμμετοχές στο διαγωνισμό! Φυσικά πρόκειται για τον Ralph Siegel. Τον Γερμανό συνθέτη και παραγωγό, που κέρδισε την Eurovision το 1982 για την χώρα του, αλλά και συνέθεσε όλες τις συμμετοχές της Valentina Monetta για τον Άγιο Μαρίνο.

Προς το παρόν όμως ας θυμηθούμε την πραγματικά πολύ όμορφη συμμετοχή της Ισλανδία το 2003, με την οποία η Birgitta από το μικρό Χουσαβίκ, έφερε την χώρα της στην όγδοη θέση!

πηγή: mbl.is
1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *