Eurovision 2020: Ρότερνταμ ή Μάαστριχτ έχει την καλύτερη αρένα για τον διαγωνισμό;

Η μάχη του Ρότερνταμ και του Μάαστριχτ για την διεκδίκηση της Eurovision 2020 κορυφώνεται, με την επίσκεψη του κλιμακίου της ολλανδικής δημόσιας τηλεόρασης (NOS) στις δύο πόλεις, για να δούνε και από κοντά όλα όσα προτείνουν για τον επόμενο διαγωνισμό, εφόσον φυσικά αυτός πραγματοποιηθεί στην πόλη τους.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά την επίσκεψη του εκτελεστικού παραγωγού της Eurovision 2020, Sietse Bakker, βρέθηκαν οι δύο χώροι που προτείνονται για την φιλοξενία της επόμενης διοργάνωσης.

Τα ερωτήματα που απασχολούν τους εμπλεκόμενους είναι φυσικά το μέγεθος, η τοποθεσία του σε σχέση με το κέντρο της πόλης, η προσβασιμότητα του, τα φώτα που μπορεί να στηρίξει η οροφή, η ύπαρξη χώρου για τους δημοσιογράφους, αποστολές, καμαρίνια, αίθουσα συνεντεύξεων τύπου κλπ.

MECC – Μάαστριχτ

Τι γνωρίζουμε για το MECC στο Μάαστριχτ;

  • Χωρητικότητα: περίπου 11.000 – 12.000 άτομα
  • Επιφάνεια δαπέδου: 10.225 m2
  • Ύψος οροφής: περίπου 16 μέτρα

Όπως αποκάλυψε η δημοτική αρχή του Μάαστριχτ, η πόλη προετοίμαζε την υποψηφιότητα της για την φιλοξενία του διαγωνισμού, εδώ και πέντε χρόνια, από όταν δηλαδή η Ολλανδία έφθασε μια ανάσα από την νίκη το 2014 με τους Common Linnets και το Calm After The Storm.

Κατά της επίσκεψη των ανθρώπων της NOS στο MECC, είχαν την δυνατότητα να δούνε σε εικονική πραγματικότητα, πως θα διαμορφωθεί ο χώρος για τις ανάγκες του διαγωνισμού.

Ahoy – Ρότερνταμ

Τι γνωρίζουμε για το Ahoy στο Ρότερνταμ;

  • Χωρητικότητα: περίπου 11.000 – 12.000 άτομα
  • Επιφάνεια δαπέδου: 3.300 m2
  • Ύψος οροφής: περίπου 23 μέτρα

Το Ahoy του Ρότερνταμ φαντάζει πιο έτοιμο για ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός, αφού έτσι και αλλιώς φιλοξενεί κάθε χρόνο πολλές και σημαντικές συναυλίες.

Η τελική απόφαση για την πόλη που θα φιλοξενήσει τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, θα ανακοινωθεί μέσα στον Αύγουστο.

πηγή: NOS

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *