Eurovision 2020: Δύο μόνο πόλεις παραμένουν στην διεκδίκηση της διοργάνωσης

Πέντε πόλεις υπέβαλαν επίσημα την υποψηφιότητα τους, προκειμένου να αναλάβουν την διοργάνωση της Eurovision 2020, αλλά μόνο δύο από αυτές φαίνεται να έχουν ό, τι χρειάζονται για να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό. Τις δύο πόλεις θα επισκεφθούν στις αρχές Αυγούστου κλιμάκια της EBU και της ολλανδικής δημόσιας τηλεόρασης, προκειμένου να επιλεγεί η μία και “τυχερή”, που θα αναλάβει αυτή την τιμή και υποχρέωση.

Οι πέντε υποψηφιότητες έγιναν δύο

Εννέα πόλεις αρχικά έδειξαν το ενδιαφέρον τους να φιλοξενήσουν το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2020, τον επόμενο Μάιο στην Ολλανδία. Αφού παρέλαβαν τις απαιτήσεις για την ανάληψη της διοργάνωσης, πέντε από αυτές τελικά κατέθεσαν το βιβλίο-υποψηφιότητα, για το σκοπό αυτό, μόλις την προηγούμενη Τετάρτη. 

Για όσα συνέβησαν κατά την διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων και τι πρότεινε η κάθε πόλη στο βιβλίο της, μπορείτε να ανατρέξετε στο σχετικό μας άρθρο.

Μάαστριχτ και Ρότερνταμ παραμένουν στην διεκδίκηση

Δημοσιεύματα του ολλανδικού τύπου αναφέρουν ότι μόνο δύο πόλεις πληρούν τα κριτήρια που έθεσαν οι διοργανωτές και συνεχίζουν να ελπίζουν, ότι θα φιλοξενήσουν την Eurovision 2020. Δεν αναφέρεται ποιες δύο πόλεις είναι αυτές, αλλά πιστεύεται ότι είναι το Ρότερνταμ και το Μάαστριχτ. 

Ο Sietse Bakker, εκτελεστικός παραγωγός του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision ανέφερε για την διαδικασία επιλογής της πόλης, αλλά και τα κριτήρια που ακολουθούνται στην τελική ανάδειξη της.

Παράγεται ίσως την πιο περίπλοκη τηλεοπτική εκπομπή παγκοσμίως. Είναι σημαντικό να υπάρχει ένας κατάλληλος χώρος, όπου θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός. Και ως προς την ίδια την πόλη: υπάρχει ο επαρκής αριθμός δωματίων στα ξενοδοχεία και είναι δυνατόν να διαχειριστείτε όλη αυτή την διοργάνωση, ώστε όχι μόνο οι επισκέπτες, αλλά και όλοι οι άλλοι άνθρωποι που προσελκύονται σε αυτό να μπορούν να μείνουν στο κέντρο της πόλης;

Sietse Bakker, Εκτελεστικός παραγωγός

Οι πέντε πόλεις που κατέθεσαν επίσημα την υποψηφιότητα για την ανάληψη της διοργάνωσης της Eurovision 2020 είναι:

  • Ρότερνταμ
  • Μάαστριχτ
  • Ουτρέχτη
  • Άρνεμ
  • Ντεν Μπος

Η ανακοίνωση για την πόλη που θα φιλοξενήσει την Eurovision 2020 θα πραγματοποιηθεί στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *