Eurovision 2020: Κατατέθηκαν οι 5 υποψηφιότητες για τη διοργάνωση

Η “μάχη των πόλεων” για την ανάληψη της διοργάνωσης της Eurovision 2020 εδώ και λίγη ώρα έχει και επισήμως ξεκινήσει. Πέντε πόλεις κατέθεσαν το βιβλίο της υποψηφιότητας τους, στη δημόσια τηλεόραση της Ολλανδίας, προκειμένου να αναλάβουν την φιλοξενία του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, τον επόμενο Μάιο στην πόλη τους.

Σήμερα Τετάρτη, 10 Ιουλίου ήταν η καταληκτική ημερομηνία, κατάθεσης των υποψηφιοτήτων, όσων πόλεων επιθυμούσαν να διεκδικήσουν την ανάληψη της διοργάνωσης. Αν και εννέα πόλεις είχαν εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον, τελικά πέντε μόνο από αυτές έφθασαν θα λέγαμε στο τέλος της διαδρομής και κατέθεσαν επισήμως την υποψηφιότητα τους.

Ας πάμε όμως να δούμε εν συντομία, τι έχει να προτείνει η κάθε μία από αυτές, ποιες είναι τα φαβορί και ποιες τα outsider, αλλά και πως συνεχίζει η διαδικασία από εδώ και πέρα, μέχρι την ανακοίνωση της πόλης που θα επωμιστεί με την τιμή, αλλά και την ευθύνη να φιλοξενήσει τον επόμενο διαγωνισμό.

Τα φαβορί

Από τις πέντε υποψηφιότητες, δύο φαντάζουν ως φαβορί, το Ρότερνταμ και το Μάαστριχτ.

Με βαλίτσα η υποψηφιότητα του Ρότερνταμ

Το Ρότερνταμ φαίνεται πως έχει την πληρέστερη υποψηφιότητα, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ολλανδικά ΜΜΕ. Με μία μεγάλη βαλίτσα προσήλθε ο αντιδήμαρχος της πόλης για θέματα τουρισμού, Wethouder Kasmi. Όσοι συνόδευαν τον αντιδήμαρχο ήταν ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές της περιοχής.

Το Ρότερνταμ προτείνει ως χώρο διεξαγωγής του διαγωνισμού το Ahoy Rotterdam, χωρητικότητας 16.500 θεατών. Μεγάλα του ατού το υψηλό budget που διαθέτει, αλλά και τα πολλά ξενοδοχεία που υπάρχουν στην πόλη. Σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα και το promo video της υποψηφιότητας του, με slogan: Rotterdam for real. Rotterdam make it happen!

Η δήμαρχος του Μάαστριχτ κατέθεσε την υποψηφιότητα της πόλης της

Τα δίνει όλα το Μάαστριχτ, που θέλει διακαώς να φέρει την διοργάνωση στο νότο της Ολλανδίας. Για την υποψηφιότητα του Μάαστριχτ, αλλά και όσα γράφηκαν για την πιθανή προτίμηση της EBU, στην ευρωπαική πόλη-σύμβολο, γράψαμε σε προηγούμενο μας άρθρο.

Η αντιπροσωπεία του Μάαστριχτ προσήλθε στο κτίριο της ολλανδικής δημόσιας τηλεόρασης, με μία λιμβουργιανή μπάντα και κατέθεσε όπως το Ρότερνταμ, μία δυνατή υποψηφιότητα.

Δυνατό σημείο της υποψηφιότητας του Μάαστριχτ, φυσικά η ιστορικότητα και όσα συμβολίζει η πόλη, αλλά και το γεγονός ότι θέλει να παρουσιάσει παράλληλες εκδηλώσεις και στις 44 γειτονιές της. Αδύναμο σημείο θα μπορούσε να θεωρηθεί ο σχετικά περιορισμένος αριθμός ξενοδοχείων.

Το MESC Maastricht προτείνει ως χώρο διεξαγωγής του διαγωνισμό το Μάαστριχτ, χωρητικότητας 20.000 θεατών, ενώ ως slogan χρησιμοποιεί το Come Closer.

Τα outsider

Άρνχεμ, Ουτρέχτη και Ντεν Μπος τα τρία outsider.

Με λεωφορείο έφθασε η αντιπροσωπεία του Άρνχεμ

Με ένα λεωφορείο που διαφήμιζε την υποψηφιότητα του Άρνχεμ έφθασε για να καταθέσει την υποψηφιότητα της πόλης, σχεδόν σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Το Άρνχεμ προτείνει συναυλίες σε διάφορες ταράτσες κτιρίων της πόλης και το GelreDome, το γήπεδο της Vitesse. Ένα πολύ σύγχρονο στάδιο, στο οποίο θα διεξαχθούν αγώνες και του Euro 2020. Η ομάδα μάλιστα δήλωσε ότι είναι θετική να παραχωρήσει το γήπεδο της, προκειμένου αυτό το σημαντικό γεγονός να έρθει στην πόλη.

Με ποδήλατο-κούριερ έφθασε η υποψηφιότητα της Ουτρέχτης

Μπορεί η υποψηφιότητα της Ουτρέχτης να μην συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες επιτυχίας, σίγουρα όμως σκέφθηκαν τον πιο ευφάνταστο τρόπο κατάθεσης της. Το βιβλίο της υποψηφιότητας έφθασε στην ολλανδική δημόσια τηλεόραση με ένα ποδήλατο-κούριερ.

Στο Jaarbeurs χωρητικότητας 11.000 θεατών προτείνει η Ουτρέχτη ως χώρο διεξαγωγής της Eurovision 2020. Μεγάλο μειονέκτημα το γεγονός ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν εγκαταστάσεις με τέντες παραδίπλα ως κέντρο τύπου κλπ.

Με το μικρότερο προυπολογισμό ελπίζει το Ντεν Μπος

Με έναν προυπολογισμό που δεν υπερβαίνει τα 3 εκατομμύρια Ευρώ όπως αντιλαμβάνεστε το Ντεν Μπος δεν μπορεί να ελπίζει σε πολλά. Παρ’ όλα αυτά οι αξιωματούχοι της πόλης κατέθεσαν την υποψηφιότητα τους, μοιράζοντας στους παρευρισκόμενους και τοπικά γλυκίσματα. Την υποψηφιότητα κατέθεσε δημοτικός σύμβουλος της πόλης.

Στο εκθεσιακό κέντρο, Brabanthallen, χωρητικότητας 11.000 θεατών προτείνει ως χώρο διεξαγωγής το Ντεν Μπρος.

Πότε θα ξέρουμε την πόλη που θα αναλάβει την διοργάνωση της Eurovision 2020;

Μετά την κατάθεση και των πέντε υποψηφιοτήτων,  κλιμάκια της EBU, αλλά και της ολλανδικής δημόσιας τηλεόρασης, θα επισκεφθούν τις πόλεις για να δουν από κοντά τι έχει να προτείνει η κάθε πόλη για την επόμενη διοργάνωση.

 

Η Shula Rijxman, παραγωγός της ολλανδικής δημόσιας τηλεόρασης ανέφερε μετά την παραλαβή και των πέντε βιβλίων-υποψηφιοτήτων:

Είναι φανταστικό να βλέπεις τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον που οι πέντε πόλεις έχουν βάλει στα βιβλία-υποψηφιότητες τους. Μια τεράστια δουλειά που δείχνει πως η Ολλανδία αγκαλιάζει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Αυτό είναι φανταστικό γιατί ελπίζουμε ότι ολόκληρη η Ολλανδία θα βιώσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Ανεξάρτητα από το ποια πόλη θα επιλεγεί τελικά: ευχαριστώ όλες τις πόλεις για το έργο που έχουν κάνει και προσβλέπω σε όλες τις θαυμάσιες προτάσεις που βρίσκονται ήδη εδώ για αυτό το μοναδικό γεγονός.

Shula Rijxman, τηλεοπτική παραγωγός της ολλανδικής δημόσιας τηλεόρασης.

Στις αρχές Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη των αρμόδιων κλιμακίων στις πέντε υποψήφιες πόλεις και το τελευταίο δεκαήμερο του ίδιο μήνα, αναμένεται η ανακοίνωση της πόλης που θα φιλοξενήσει τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Ποια πόλη πιστεύετε ότι θα φιλοξενήσει τελικά τον επόμενο διαγωνισμό; Πείτε μας στα σχόλια που ακολουθούν.

3 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *