Eurovision 2020: “Come closer” το σλόγκαν του Μάαστριχτ για τη διοργάνωση. Δείτε το promo trailer της υποψηφιότητας (video)

Μετά τα ολλανδικά δημοσιεύματα, που θέλουν το Μάαστριχτ να είναι η πόλη που προτιμά η EBU προκειμένου να φιλοξενηθεί η Eurovision 2020, η πόλη-σύμβολο της Ευρωπαικής Ένωσης δείχνει τώρα, ότι έχει την πιο δυναμική, αλλά και πλήρη υποψηφιότητα από τις εναπομείνασες. Στα κοινωνικά δίκτυα παρουσίασε το slogan, αλλά και το προωθητικό βίντεο της υποψηφιότητας της, η πόλη του Μάαστριχτ.

“Come closer” το προτεινόμενο slogan του Μάαστριχτ

Με ένα μπαράζ δημοσιεύσεων στο Twitter, Facebook και YouTube, το Μάαστριχτ είναι η πρώτη πόλη που αποκαλύπτει μέρος του φακέλου, που θα καταθέσει μέχρι την Τετάρτη, 10 Ιουλίου, στην δημόσια τηλεόραση της χώρας.

Στις φωτογραφίες και το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος του Μάαστριχτ, διακρίνονται εκτός φυσικά από τα αξιοθέατα της πόλης, νέοι να φορούν μπλουζάκια με το διακριτικό σύνθημα “Come closer”.

Come closer, is Maastricht’s slogan for city’s bid for Eurovision 2020.

Η δήμαρχος του Μάαστριχτ, Annemarie Penn-te Strake, που έχει ήδη βγει δυναμικά υπέρ της υποψηφιότητας της πόλης της, σε δηλώσεις της χαρακτηρίζει την πόλη ως τον ιδανικότερο τόπο διεξαγωγής του επόμενου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.

Μια διεθνώς προσανατολισμένη πόλη στο σταυροδρόμι της Ευρώπης. Μια πόλη που έχει τα πάντα και ακόμα είναι ξεχασμένη, γεμάτη χαρακτήρα και ατμόσφαιρα. Η πρωτεύουσα μιας περιοχής που αγκαλιάζει όλους τους επισκέπτες της, όπου μπορείτε να πάτε όπως είστε!

Annemaria Penn-te Strake, δήμαρχος του Μάαστριχτ.

Παρακάτω δείτε το βίντεο της υποψηφιότητας του Μάαστριχτ:

Η πόλη του Μάαστριχτ προτείνει ως χώρο διεξαγωγής της Eurovision 2020 το  MECC Maastricht, χωρητικότητας 20.000 θεατών. Ο φάκελος της υποψηφιότητας του Μάαστριχ, υποστηρίζεται και από την περιφέρεια της Λιμβουργίας.

Γιατί το Μάαστριχτ είναι η πόλη-σύμβολο της Ευρώπης;

Το Μάαστριχτ είναι δήμος και πρωτεύουσα της επαρχίας της Λιμβουργίας. Η πόλη βρίσκεται και στις δύο πλευρές του ποταμού Μεύση  στο νοτιοανατολικό μέρος της Ολλανδίας μεταξύ Βελγίου και Γερμανίας.

Κατά το Μεσαίωνα η πόλη υπήρξε μήλον της έριδος μεταξύ της Ολλανδίας και της Γαλλίας, που εξαιτίας της εξαιρετικά στρατηγικής της θέσης την εποφθαλμιούσαν αμφότεροι. Έτσι άλλαζε κατοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του 15ου, 16ου, 17ου και 18ου αιώνα.

Μετά τη Ναπολεόντεια εποχή το Μάαστριχτ έγινε μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου των Κάτω Χωρών το 1815. Όταν οι νότιες επαρχίες διεκδίκησαν ανεξαρτησία από τον Βορρά για να σχηματίσουν το Βέλγιο το 1830, η φρουρά του Μάαστριχτ παρέμεινε πιστή στον Ολλανδό βασιλιά και το 1839 η πόλη και το ανατολικό μέρος της Λιμβουργίας, παρόλο που γεωγραφικά είναι εγγύτερα του Βελγίου, προστέθηκαν μόνιμα στην Ολλανδία.

Εξαιτίας της επακόλουθης εκκεντρικής θέσης του, το Μάαστριχτ συχνά εστίαζε περισσότερο στο Βέλγιο και τη Γερμανία παρά στο υπόλοιπο της Ολλανδίας, γεγονός που συνέβαλε στον διακριτό μη-Ολλανδικό χαρακτήρα της πόλης.

Στις 14 Σεπτεμβρίου 1944 το Μάαστριχτ ήταν η πρώτη Ολλανδική πόλη που απελευθερώθηκε από τις συμμαχικές δυνάμεις κατά τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο όπου και εγκαταστάθηκε για κάποιο διάστημα το Στρατηγείο της 9ης Αμερικανικής στρατιάς.

Στις 7 Φεβρουαρίου 1992, εδώ υπεγράφη η Συνθήκη του Μάαστριχτ, που οδήγησε στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για την οποία τραγούδησε ο Toto Cutugno το 1990 στη Eurovision, κερδίζοντας μάλιστα την πρώτη θέση για την Ιταλία με το Insieme.

Το Ρότερνταμ αντεπιτίθεται

Το Ρότερνταμ που θεωρείται από πολλούς το φαβορί για την ανάληψη διοργάνωσης της Eurovision 2020, ανήσυχο για την όλο και πιο δυναμική υποψηφιότητα του Μάαστριχτ, έκανε την δική του αντεπίθεση. Όπως γράφεται σήμερα στα εγχώρια μέσα, η διοργάνωση εφόσον διεξαχθεί στο Ρότερνταμ θα ενισχυθεί με επιπλέον 15 εκατομμύρια Ευρώ, από τα ταμεία του δήμου.

Επιπλέον σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην υποψηφιότητα του Ρότερνταμ, 3.000 δωμάτια σε ξενοδοχεία της πόλης έχουν ήδη προκρατηθεί, ώστε να διατεθούν στις αποστολές και στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους που θα έρθουν στο Ρότερνταμ για το διαγωνισμό.

Ο χώρος διεξαγωγής της Eurovision 2020 που προτείνει το Ρότερνταμ είναι το Rotterdam Ahoy, χωρητικότητας 16.500 θέσεων.

Οι πέντε πόλεις που απομένουν στην διεκδίκηση της Eurovision 2020 είναι:

  • Άρνχεμ
  • Μάαστριχτ- Λίμπουργκ
  • Ντεν Μπος
  • Ουτρέχτη
  • Ρότερνταμ

Η δημόσια τηλεόραση της Ολλανδίας και η EBU θα ανακοινώσουν την πόλη που θα φιλοξενήσει την Eurovision 2020 μέσα στον Αύγουστο.

πηγή: BD.nl

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *