Δέκα τηλεοπτικοί σταθμοί ενδιαφέρονται για την μεταφορά του Διαγωνισμού της Eurovision στις ΗΠΑ!

Ο Peter Settman της εταιρείας παραγωγής Brain Academy, δήλωσε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον ήδη από πολλούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς για τα δικαιώματα της αμερικάνικης εκδοχής του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Ο αμερικανικός διαγωνισμός τραγουδιού, που στην ουσία πρόκειται για την μεταφορά της Eurovision στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έχει προκαλέσει ήδη το ενδιαφέρον δέκα τηλεοπτικών σταθμών. Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς που επέδειξαν ενδιαφέρον για το διαγωνισμό περιλαμβάνουν “σημαντικούς παίκτες” στην αμερικανική τηλεοπτική αγορά, αναφέρει ο Peter Settman.

Επί του παρόντος βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες σχετικά με τη λήψη απόφασης σχετικά με τη μορφή του διαγωνισμού και την παρουσίασή του στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς. Ο Peter Settman της Brain Academy που κατέχει τα δικαιώματα του Αμερικανικού Διαγωνισμού Τραγουδιού στις ΗΠΑ εξήγησε:

 Το στάδιο όπου βρισκόμαστε τώρα είναι πώς να φτιάξουμε μια Eurovision έτσι ώστε να ταιριάζει σε ένα αμερικανικό τηλεοπτικό πλαίσιο, διότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε άμεσα. Τι να ανταγωνίζεται στην Αμερική; Οι πολιτείες, οι πόλεις ή οι καλλιτέχνες; Βρισκόμαστε στη μέση αυτής της δουλειάς και όταν νομίζουμε ότι θα έχουμε το κόνσεπτ, θα το ανακοινώσουμε.

Ο Αμερικανικός Διαγωνισμός Τραγουδιού είναι ένας από τους δύο διεθνείς spin-off διαγωνισμούς της Eurovision που βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης. Ο άλλος διαγωνισμός είναι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision Asia.

Eurovision στις ΗΠΑ

Το 2006, πριν από την 51η έκδοση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στην Αθήνα, ανακοινώθηκε ότι το NBC είχε εξασφαλίσει τα δικαιώματα για ένα Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μετά τις αρχικές αναφορές των μέσων ενημέρωσης τον Φεβρουάριο του 2006, τα σχέδια ναυάγησαν. Η παραγωγική εταιρεία Reveille, γνωστή ως Endemol Shine North America, δεν δημοσίευσε άλλες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό. 

Τον Μάιο του 2019, η Brain Academy, μια σουηδική εταιρεία παραγωγής, εξασφάλισε τα δικαιώματα για την ανάπτυξη ενός διαγωνισμού τραγουδιού Eurovision στις Ηνωμένες Πολιτείες, που ονομάστηκε Αμερικανικός διαγωνισμός τραγουδιού. Στις δύο τελευταίες εβδομάδες υπογράφηκε σύμβαση για την ανάπτυξη του διαγωνισμού με προγραμματισμένη έναρξη το 2021.

πηγή: Aftonbladet
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *