Νορβηγία: Στις 15 Φεβρουαρίου επιλέγει για την Eurovision 2020

Στις 15 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του Melodi Grand Prix 2020 μέσω του οποίου η Νορβηγία θα επιλέξει το τραγούδι που θα την εκπροσωπήσει στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Οι κανονισμοί του MGP 2020

Ο επικεφαλής του MGP, Stig Karlsen, αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες για το MGP 2020. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο πρώτος ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιανουαρίου, ενώ ο μεγάλος τελικός θα λάβει χώρα στις 15 Φεβρουαρίου. Αναλυτικά το πρόγραμμα του MGP 2020 είναι:

  • 1ος Ημιτελικός, 11/1 – Βόρεια Νορβηγία
  • 2ος Ημιτελικός, 18/1 – Κεντρική Νορβηγία
  • 3ος Ημιτελικός, 25/1 – Δυτική Νορβηγία
  • 4ος Ημιτελικός, 1/2 – Ανατολική Νορβηγία
  • 5ος Ημιτελικός, 8/2 – Νότια Νορβηγία
  • Τελικός, 15/2 – Όσλο

Παρά τα αρχικά δημοσιεύματα που ήθελαν 40 τραγούδια να διαγωνίζονται στους πέντε ημιτελικούς, τελικά μόνο 20 θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν. Ένα μόνο τραγούδι από κάθε ημιτελικό θα προκρίνεται στον τελικό, ενώ σε κάθε ημιτελικό θα παρουσιάζεται ένα ακόμη τραγούδι που θα βρίσκεται στον τελικό απευθείας. Σε κάθε ημιτελικό θα διαγωνίζονται τέσσερα τραγούδια σε duels, όπως περίπου δηλαδή στο γύρο δεύτερης ευκαιρίας του Melodifestivalen. Στον τελικό του MGP θα διαγωνισθούν δέκα τραγούδια (πέντε που θα επιλεγούν απευθείας και πέντε από τους ημιτελικούς).

Περισσότερα από 500 τραγούδια ήδη για το MGP 2020

Πάνω από 500 τραγούδια έχουν κατατεθεί ήδη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Stig Karlsen, αν και αναζητούν περισσότερο την ποιότητα παρά την ποσότητα.

Φέτος, την Νορβηγία εκπροσώπησαν μετά την νίκη τους στο MGP 2019 οι ΚΕiiNO με το τραγούδι τους Spirit In The Sky, που κατέλαβε την έκτη θέση συνολικά στον μεγάλο τελικό, έχοντας όμως κερδίσει την ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού.

πηγή:escNORGE
1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] γράψαμε και σε προηγούμενα άρθρα μας, το MGP 2020 θα αποτελείται από έξι σόου, πέντε […]

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *