Σουηδία: Μια Eurostar μητέρα της ακτιβίστριας για την κλιματική αλλαγή, Greta Thunberg!

Σίγουρα όλοι θα έχετε ακούσει για την 16χρονη Greta Thunberg από την Σουηδία, η οποία έχει εμπνεύσει ένα παγκόσμιο κίνημα κατά της απορρύθμισης του κλίματος. Αυτό που δεν είναι όμως γνωστό, είναι ότι η μητέρα της μικρής Greta, είναι μια eurostar, αφού εκπροσώπησε την Σουηδία στο Διαγωνισμό της Eurovision!

Μια Eurostar μητέρα της διάσημης Γκρέτα!

Η περί ης ο λόγος λοιπόν διάσημη μητέρα και τραγουδίστρια, ενός εκ των πιο διασήμων παιδιών στον πλανήτη αυτή την στιγμή, είναι η Malena Ernman. Η Malena 49 χρονών σήμερα, είναι διάσημη τραγουδίστρια της όπερας. Το 2009 με το τραγούδι La Voix, τους γαλλικούς στίχους του οποίου είχε γράψει η ίδια (μιλάει άπταιστα γαλλικά), κέρδισε το Melodifestivalen και εκπροσώπησε στην συνέχεια την Σουηδία στο διαγωνισμό της Eurovision. Εκεί κατέκτησε την 21η θέση στον τελικό, λαμβάνοντας 33 βαθμούς. Αίσθηση προκάλεσε το φόρεμα της, που κατά την δική της δήλωση, κόστιζε περίπου 40.000 Ευρώ!

Πατέρας της Greta είναι ο διάσημος επίσης Σουηδός ηθοποιός Svante Thunberg. Μετά από παρότρυνση της κόρης τους, αμφότεροι οι γονείς της έγιναν vegan, ενώ η Malena εγκατέλειψε την διεθνή της καριέρα, μη θέλοντας να ταξιδεύει πλέον με αεροπλάνα, αφού όπως υποστηρίζει και η Greta, η μετακίνηση μας με αεροπλάνα επιβαρύνει την ατμόσφαιρα και συμβάλει στην κλιματική αλλαγή.

Η Γκρέτα έφθασε στην Νέα Υόρκη

Ολοκληρώνοντας ένα ταξίδι 15 ημερών, κατά το οποίο διέσχισε τον Ατλαντικό με ένα ιστιοφόρο μηδενικών εκπομπών άνθρακα, η έφηβη ακτιβίστρια πέτυχε τον στόχο της και το ιστιοφόρο Malizia II έδεσε στο λιμάνι της Νέας Υόρκης.

Λίγο μετά από την άφιξή της, η 16χρονη επέκρινε τον Ντόναλντ Τραμπ που αρνείται να «ακούσει την επιστήμη» και είπε ότι οι πυρκαγιές του Αμαζονίου ήταν «ένα σαφές σημάδι ότι πρέπει να σταματήσουμε να καταστρέφουμε τη φύση»

Λέω να ακούσει την επιστήμη και προφανώς αυτός δεν το κάνει. Αν κανείς δεν μπορεί να τον πείσει για την κλιματική κρίση, δεν ξέρω πώς θα το πετύχω εγώ.

Γκρέτα Τούνμπεργκ για Πρόεδρο ΗΠΑ – Ντ. Τραμπ

Η Γκρέτα αναχώρησε στις 14 Αυγούστου μαζί με τον πατέρα της με το Malizia II, με σκίπερ τον Πιερ Κασιράγκι, γιο της πριγκίπισσας Καρολίνας του Μονακό, και τον Γερμανό Μπόρις Χέρμαν, για να παρευρεθεί στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής για το κλίμα που διοργανώνεται τον Σεπτέμβριο από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Υποψήφια στο Melodifestivalen η Malena;

Δεν είναι λίγα πάντως τα δημοσιεύματα στην Σουηδία που θέλουν την Malena να είναι υποψήφια στο επόμενο Melodifestivalen, προφανώς με ένα τραγούδι με οικολογικό περιεχόμενο. Η σκηνή της Eurovision θα ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για την Greta και την μητέρα της, προκειμένου να περάσουν στα εκατομμύρια των τηλεθεατών το μήνυμα τους. Εξάλλου η Ολλανδία είναι σχετικά κοντά στην Σουηδία και δεν θα χρειασθεί να ταξιδέψουν μέρες, όπως στην περίπτωση του πρόσφατου ταξιδιού της Greta στην Νέα Υόρκη.

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *