Σουηδία: Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για το Melodifestivalen 2020

Η δημόσια τηλεόραση της Σουηδίας (SVT) ανακοίνωσε σήμερα, την έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Melodifestivalen 2020, τον εθνικό τελικό της χώρας για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Τα 60 χρόνια ζωής συμπληρώνει το Melodifestivalen, όσα και τα χρόνια παρουσίας της Σουηδίας στην Eurovision. Οι ενδιαφερόμενοι δημιουργοί έχουν προθεσμία μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 23.59 (τοπική ώρα), προκειμένου να στείλουν τις συμμετοχές τους, για το Melodifestivalen 2020, μέσω του οποίου θα αναδειχθεί ο εκπρόσωπος της Σουηδίας στον Διαγωνισμό της Eurovision.

Στο Melodifestivalen 2020 θα συμμετάσχουν 28 τραγούδια. Τα 14 θα προκύψουν από τις συμμετοχές που θα υποβληθούν στη SVT, τα 13 από απευθείας προσκλήσεις που θα απευθύνει η σουηδική δημόσια τηλεόραση σε καταξιωμένους δημιουργούς και μία υποψήφια είναι ήδη γνωστή, προερχόμενη από το ραδιοφωνικό διαγωνισμό P4 Nästa, πρόκειται για την Amanda Aasa.

Για το Melodifestivalen 2020 η SVT έχει ως στόχο τουλάχιστον τα μισά τραγούδια που θα διαγωνισθούν στους ημιτελικούς, να έχουν αποκλειστικά γυναίκες δημιουργούς ή τουλάχιστον η δημιουργική ομάδα να εμπεριέχει μία γυναίκα. Ίσως μετά από τέσσερα χρόνια, να ήρθε η ώρα η Σουηδία να στείλει και πάλι γυναίκα στο διαγωνισμό;

Η Σουηδία ευελπιστεί να συνεχίσει την επιτυχημένη της παρουσία στην Eurovision τα τελευταία χρόνια, αφού από το 2011 βρίσκεται συνεχώς στο τοπ10 της βαθμολογίας, με εξαίρεση το 2013.

Φέτος, ο John Lundvik μετά την εμφατική νίκη του στο Melodifestivalen, εκπροσώπησε την Σουηδία στον Διαγωνισμό της Eurovision, καταφέρνοντας να φθάσει στην πέμπτη θέση, με 334 βαθμούς.

πηγή: SVT

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *