Ελλάδα: Θα μπορούσε η Josephine να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα για τη χώρα μας στη Eurovision 2020;

Συνεχίζοντας τη σειρά των άρθρων, για τους καλλιτέχνες που θα μπορούσαν να μας εκπροσωπήσουν στην Ολλανδία, φέρνοντας μας πάλι στο δρόμο των επιτυχιών, θα σας παρουσιάσουμε ένα γνώριμο πρόσωπο που έχει ήδη αναμειχθεί με το Θεσμό στο παρελθόν, την Josephine.

Τα πρώιμα χρόνια

H Τζέσικα Ζόζεφιν Βέντελ, , γνωστή ως Josephine, γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου 1990 στην Αθήνα, από Λιβανέζα μητέρα και Γερμανό (με ελληνικές ρίζες) πατέρα. Τα πρώτα χρόνια της ζωής της τα πέρασε στην Αμερική και ύστερα έζησε για λίγο στη Γερμανία. Όταν εγκαταστάθηκαν οικογενειακώς στην Ελλάδα, φοίτησε σε ελληνοαμερικανικό σχολείο. Μετά το σχολείο, σπούδασε Marketing – Managment στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος (Deree College) και παράλληλα ανέβαζε ερασιτεχνικά βίντεο στο Facebook όπου τραγουδούσε κομμάτια γνωστών καλλιτεχνών.

Το ξεκίνημα της καριέρας και οι επιτυχίες

Ενώ ήταν ακόμη φοιτήτρια, γνώρισε σε ένα event τον manager και στέλεχος της δισκογραφικής εταιρίας Panik Records, Γιώργο Αρσενάκο και μετά από λίγο διάστημα ξεκίνησαν τη συνεργασία τους. Το Μάρτιο του 2013, κυκλοφορεί το πρώτο της τραγούδι, με τίτλο “Για Μια Ακόμα Φορά” σε στίχους και μουσική του ράπερ OGE, σε συνεργασία με τον ίδιο. Το τραγούδι γνώρισε μεγάλη επιτυχία, έχοντας ξεπεράσει σήμερα τις 8 εκατομμύρια προβολές, ενώ μέσα στην ίδια χρονιά, κυκλοφορεί άλλα τρία τραγούδια, το “Πίσω Αν Γύριζα Το Χρόνο” με τους Unique, το “Radio” με τους Lunatic & RiskyKidd και το “Όλα Αλλάζουν” με τον Snik.

Τον Ιούλιο του 2014, κυκλοφορεί το τραγούδι “Δρόμος Αγάπης” σε συνεργασία με τους Dj Kass και OGE, ενώ το Νοέμβριο συνεργάζεται με τον DJ Pitsi για το τραγούδι “Turn Off The Lights”.

Το 2015 ξεκινάει να εμφανίζεται στο νυχτερινό κέντρο “Apotheke” με την Καίτη Γαρμπή και παράλληλα, μέσα στη χρονιά κυκλοφορεί δύο νέα τραγούδια. Το “Προσεχώς” σε μουσική/στίχους Γαβριήλ Γαβριηλίδη και το “Εσύ Κι Εγώ” σε μουσική Τέο Τζήμα και μουσική Δημήτρη Μπερή.

Έπειτα, το 2016 συμμετέχει ως διαγωνιζόμενη στο ψυχαγωγικό show του ΑΝΤ1, Your Face Sounds Familiar.

 

Ακόμα, μέσα στη χρονιά κυκλοφορεί δύο τραγούδια. Το “Καλοκαιρινές Στιγμές” με τους REC που έχει φτάσει τις 7 εκατομμύρια προβολές και το “Σαν Παραμύθι” με τους The Gatsbies.

 

To 2017 ξεκινάει live εμφανίσεις στο νυχτερινό μαγαζί BOX Athens με τα συγκροτήματα OtherView και Melisses ενώ μέσα στο Μάρτιο, κυκλοφορεί ένα τραγούδι, με τίτλο “Cocktail“, άλλη μία μεγάλη της επιτυχία.

Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, κυκλοφορεί το τραγούδι της “Δυό Σταγόνες Νερό” σε στίχους των OtherView.

Το ίδιο καλοκαίρι, κυκλοφόρησε το τραγούδι, “Μάγια” σε στίχους/μουσική Λεωνίδα Σώζου, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς εκείνης, έχοντας αγγίζει τις 15 εκατομμύρια προβολές στο Youtube, ενώ έκανε και κάποιες live εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη με τους Κόνι Μεταξά και Λευτέρη Πανταζή.

Τη χειμερινή σεζόν 2018-2019 εμφανιζόταν στο νυχτερινό κέντρο “Αθηνών Αρένα” με τους Νίκο Οικονομόπουλο, Άννα Καμαρινού, Αναστάσιο Ράμμο και Στέλιο Λεγάκη, ενώ πρωταγωνιστούσε και στη μουσική επιθεώρηση “Κάνω Καμπάκ” των Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου, μαζί με τους Φώτη Σεργουλόπουλο, Τζένη Διαγούπη και Κωνσταντίνο Φραντζή, στο Shamone Club.

Στις 17 Ιανουαρίου 2019, κυκλοφόρησε το τραγούδι “Πες Μου Πως” σε συνεργασία με τον ράπερ Bo και στις 9 Μαρτίου, κυκλοφόρησε το τραγούδι “Τι”, μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της φετινής χρονιάς, που πολύ σύντομα θα αγγίξει τις 8 εκατομμύρια προβολές.

 

Η Eurovision

Το 2014 γίνεται υποψήφια για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision, με το τραγούδι “Dancing Night” σε στίχους/μουσική του Mark Angelo, αλλά τελικά ήρθε τέταρτη στον ελληνικό τελικό.

 

Αποτελεί πόθο πολλών φαν για να βρεθεί στη σκηνή της Eurovision και να ξεσηκώσει το Ευρωπαϊκό κοινό με το χορό και την ομορφιά της.

Για την συμμετοχή της στον εθνικό τελικό της χώρας μας είχε δηλώσει στο περιοδικό Εγώ:

«Η Eurovision για εμένα ήταν μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία. Ως καλλιτέχνις, μόλις τώρα ξεκινώ στο χώρο. Γνώρισα πάρα πολλούς ανθρώπους, μου δόθηκε η ευκαιρία να με δει ο κόσμος, αν και όχι όπως θα ήθελα. Δυστυχώς η πρόβα ήταν πιο καλή από το τελικό αποτέλεσμα»

Και κατόπιν απέδωσε την ερμηνεία της σε ένα τεχνικό πρόβλημα που αντιμετώπισε:

«Συνέβη κάτι τέτοιο. Γιατί τρεις ώρες πριν, στις πρόβες, είχαμε φτιάξει τον ήχο, το μικρόφωνο, τα πάντα, αλλά το τραγούδι δεν βγήκε όπως ήθελα και δεν άκουγα πολύ καλά. Ήταν μια κακή στιγμή. Πιο πολύ τα έχω βάλει με τον εαυτό μου και με το αποτέλεσμα που βγήκε προς τα έξω».

 

Πρόσφατα, η ταλαντούχα τραγουδίστρια είχε δεχθεί δεκάδες μηνύματα από followers της στο Instagram, τα οποία την ρωτούσαν και αν θα έπαιρνε μέρος στον διαγωνισμό της Eurovision.

Τι απάντησε εκείνη; Κάθετα και απόλυτα «όχι», χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζει τον λόγο της άρνησής της αυτής.

 

Πως θα σας φαίνονταν η ιδέα να μας εκπροσωπήσει η Josephine το 2020 στην Ολλανδία;

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *