ΕΡΤ: Ο Γιώργος Γαμπρίτσος νέος διευθύνων σύμβουλος | Διευθυντής προγράμματος ο Τζώνη Καλημέρης;

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Μετά την είδηση για τον Κωνσταντίνο Ζούλα, που όπως διαβάσατε σε προηγούμενο μας άρθρο αναλαμβάνει νέος πρόεδρος της ΕΡΤ, ένα γνώριμο πρόσωπο επιστρέφει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Πρόκειται για τον Γιώργο Γαμπρίτσο, που υπήρξε ξανά διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης το 2010.

Ο Γιώργος Γαμπρίτσος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ

Ο κ.Γαμπρίτσος επιστρέφει στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής μετά από 9 χρόνια, καθώς το 2010, ο τότε υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος (κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου) τον είχε τοποθετήσει στη θέση του προέδρου-διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ (μέχρι τον διαχωρισμό των δύο θέσεων), ωστόσο 6 μήνες αργότερα παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, όπως είχε υποστηρίξει.

Ο κ.Γαμπρίτσος είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός. Τη δεκαετία του 1980 εργάστηκε ως μηχανικός ανάπτυξης και διευθυντικό στέλεχος στο τηλεοπτικό δίκτυο CΒS στη Νέα Υόρκη. Είναι απόφοιτος του Ρolytechnic University of Νew Υork, με πτυχίο στην Ηλεκτρομηχανική.

Πριν αναλάβει καθήκοντα στην ΕΡΤ είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΝetΜed ΑΕ (Νova), ενώ στο παρελθόν ήταν γενικός διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών του τηλεοπτικού σταθμού Μega. Μετά το Ραδιομέγαρο ο κ.Γαμπρίτσος βρέθηκε στη γενική διεύθυνση του ΟΤΕ TV, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Απρίλιο του 2013.

Επιστρέφει στην ΕΡΤ και ο Τζώνη Καλημέρης;

Ένα πρόσωπο που έχει ταυτιστεί με την επιτυχία της Ελλάδας στο διαγωνισμό της Eurovision, φαίνεται πως επιστρέφει επίσης στην ΕΡΤ. Πρόκειται για τον Τζώνη Καλημέρη, στον οποίον προτάθηκε η θέση του διευθυντή προγράμματος και αναμένεται σύντομα η απάντηση του.

Στρατηγική επιλογή της νέας κυβέρνησης είναι να καταστεί η ΕΡΤ εμπορική και ανταγωνιστική των ιδιωτικών καναλιών της χώρας και για αυτό το λόγο επιστρατεύει ανθρώπους της αγοράς, τηλεοπτικά στελέχη και όχι πολιτικά πρόσωπα ή ανθρώπους από το χώρο της τέχνης, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

πηγή: iefimerida, neaselida
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *