Η Δανία με τους Vocal Line, νικήτρια της Eurovision Choir 2019

Η Δανία κέρδισε το διαγωνισμό της Eurovision Choir 2019, o οποίος έλαβε χώρα στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Νικήτρια χορωδία ήταν οι Vocal Line.

H Vocal Line κατάφερε να επικρατήσει έναντι δέκα άλλων χορωδιών, από ισάριθμες χώρες, κερδίζοντας ταυτόχρονα ένα όμορφο, χειροποίητο τρόπαιο και το εισιτήριο για τους Παγκόσμιους Χορωδιακούς Αγώνες στο Βέλγιο τον επόμενο χρόνο. Η Σλοβενία που ήταν πρώτη στον προηγούμενο διαγωνισμό, ​​κατέλαβε αυτή την φορά την τρίτη θέση και η Λετονία τερμάτισε στη δεύτερη.

Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα στο Partille Arena, στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Οι χορωδίες που διαγωνίστηκαν ήταν οι εξής:

01. Σουηδία Zero8
02. Βέλγιο Almakalia
03. Λετονία Κoris Maska
04. Γερμανία Bonnvoice
05. Νορβηγία Volve Vokal
06. Δανία Vocal Line
07. Σκωτία Αlba
08. Σλοβενία Jazzva
09. Ελβετία Cake O’Phonie
10. Ουαλία Ysgol Gerdd Ceredigion

Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν η  Ella Petersson , επικεφαλής του μουσικού τμήματος της SVT, και ο  Petroc Trelawny, ο οποίος είναι παρουσιαστής του BBC Radio 3 και προηγουμένως παρουσίασε τον διαγωνισμό Eurovision Young Musicians που πραγματοποιήθηκε το 2018 στο Εδιμβούργο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα αποτελέσματα κρίθηκαν από τα τρία μέλη της κριτικής επιτροπής. Η Deke Sharon από τις ΗΠΑ. Η Deke είναι καλλιτεχνικός διευθυντής, μουσικός παραγωγός κα. Το δεύτερο μέλος της κριτικής επιτροπής είναι ο John Rutter από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο John είναι συνθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής και είναι γνωστός για την εκκλησιαστική και χορωδιακή του μουσική. Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί πρόσφατα στους δύο τελευταίους βασιλικούς γάμους. Το τρίτο μέλος της κριτικής επιτροπής ήταν η Katarina Henryson από τη Σουηδία. Η Katarina συνεργάζεται με διάφορα μουσικά είδη και είναι γνωστό ότι ήταν μέλος του acapella χορωδίας, The Real Group, για τα τελευταία 32 χρόνια.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *