Ιταλία: Ο πρόεδρος της RAI δίνει περισσότερες πληροφορίες για το Sanremo 2020

Νέα συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Ρώμη, μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης, RAI και των σημαντικότερων ανθρώπων της εγχώριας μουσικής βιομηχανίας, ενόψει του επόμενου φεστιβάλ τραγουδιού του Sanremo, που κλείνει φέτος 70 χρόνια ζωής!

Αυτό που είναι ήδη γνωστό από την προηγούμενη συνάντηση των εμπλεκομένων είναι ότι το Sanremo 2020 θα πραγματοποιηθεί στο Teatro Ariston, από τις 4 μέχρι και τις 8 Φεβρουαρίου.

Στην νέα συνάντηση ο πρόεδρος της RAI, Fabrizio Salini, τόνισε την σπουδαιότητα της επόμενης διοργάνωσης, που είναι και επετειακή, εξαιτίας των 70 χρόνων ζωής του Sanremo. Εκτός των άλλων ο Salini ζήτησε από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη τα εξής:

  • Να εμβαθύνουν τον καλλιτεχνικό εκσυγχρονισμό του Φεστιβάλ με τα νέα είδη μουσικής και τις τάσεις που κυκλοφορούν.
  • Να συνεχιστεί η επιθετική πολιτική του Φεστιβάλ προς τις νέες ηλικίες, κάτι που έχει καταφέρει σε σημαντικό βαθμό τα τελευταία χρόνια.
  • Να εμπλέξουν στις διαδικασίες/ψηφοφορίες όλο και περισσότερο κόσμο.
  • Να βρεθεί ένα νέο σύστημα ψηφοφορίας, που θα αμβλύνει τις διαφωνίες και δεν θα επιτρέψει να επαναληφθούν τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν φέτος, όπου το 7ο της ψηφοφορίας του κοινού κέρδισε εξαιτίας της ψήφου των κριτικών επιτροπών.
  • Να δημιουργηθούν παράλληλες εκδηλώσεις ειδικά για το επόμενο Φεστιβάλ, στην πόλη του Σανρέμο, εξαιτίας της εορταστικής του έκδοσης (70 χρόνια).
  • Να μην υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ του καλλιτεχνικού διευθυντή που θα οριστεί και των δισκογραφικών, ειδικά ως προς την εύρεση των συμμετεχόντων.
  • Να δοθεί ακόμη περισσότερος χώρος στους νέους καλλιτέχνες.
  • Η επιλογή των φιναλίστ να γίνει αφού διευθετηθούν τα παραπάνω ζητήματα, ειδικά ως προς τον τρόπο ψηφοφορίας και ορισμού του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή.

Ο Salini δήλωσε πως υπήρχαν πολλές προτάσεις ως προς τα παραπάνω και όλα θα εξεταστούν και στις νέες συναντήσεις που θα γίνουν μέχρι και τον Φεβρουάριο, όπου και θα πραγματοποιηθεί το 70ο Φεστιβάλ Τραγουδιού του Sanremo.

Η Ιταλία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα αν θα θα επιλέξει και τον επόμενο εκπρόσωπο της στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, αν και αυτό είναι και το πιο πιθανό.

πηγή: Reppublica
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *