Ο Νικόλας Μεταξάς επέστρεψε στην Κύπρο | Η εμφάνιση του σε γνωστό διεθνές Φεστιβάλ

Μετά από χρόνια απουσίας στην Αμερική, Αγγλία, ο Νικόλας Μεταξάς επέστρεψε μόνιμα στην Κύπρο και σήμερα θα εμφανισθεί στο γνωστό διεθνές Φεστιβάλ “Φέγγαρος”, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Κύπρο.

Ο Νικόλας Μεταξάς ήταν δεύτερος πίσω από τον Λούκα Γιώρκα, στο πρώτο X Factor που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Ελλάδα, στο μακρινό 2008. Λίγο νωρίτερα την ίδια χρονιά είχε προσπαθήσει να εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision, συμμετέχοντας μάλιστα με δύο τραγούδια στον εθνικό τελικό του ΡΙΚ. Έχασε για πολύ λίγο από την Ευδοκία Καδή και το Femme Fatale. Την επόμενη όμως χρονιά κερδίζει με διαφορά τον κυπριακό εθνικό τελικό, με ένα τραγούδι που συνέθεσε ο ίδιος και ερμήνευσε η αδερφή του, Χριστίνα Μεταξά, το Firefly.

Έκτοτε υπήρξε κυριολεκτικά πολίτης του κόσμου, αφού εργάστηκε σε διάφορες χώρες, πάντοτε υπηρετώντας την μεγάλη του αγάπη την μουσική. Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει στροφή και προς την ηλεκτρονική pop μουσική, έχοντας κάνει μία σημαντική συνεργασία στον χώρο αυτό με τον Rasmus Faber, με τον οποίο συνέθεσε μαζί το κομμάτι ‘Be Real’. Είναι μια από τις πιο επιτυχημένες κυκλοφορίες της Majestic Casual (δισκογραφική στο Βερολίνο).

Στο Φεστιβάλ “Φέγγαρος”, θα παρουσιάσει πολλά παλιά δικά του κομμάτια, καθώς και αρκετό νέο υλικό των Ghstwrld (ένα καινούριο project) που θα κυκλοφορήσει μέσα στην επόμενη χρονιά.

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ “Φέγγαρος”

Ο Φέγγαρος ως διοργάνωση, εστιάζει σε καλλιτέχνες που καινοτομούν στην pop μουσική και δίνει στο ακροατήριο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου πρόσβαση στη διεθνή μουσική σκηνή.  Αξιοποιεί τη γεωγραφική θέση του νησιού, που λειτουργεί σαν γέφυρα μεταξύ Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με μεγάλη ποικιλία μουσικών ειδών από όλο τον κόσμο. Έτσι κατά τη διάρκεια της τριήμερης διοργάνωσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει καλλιτέχνες της pop , rock , dance , hip hop αλλά και παραδοσιακής μουσικής σκηνής. Ταυτόχρονα στόχος του φεστιβάλ είναι  να εισάγει τους ντόπιους αλλά και ξένους επισκέπτες στην κυπριακή κουλτούρα και παράδοση, μέσω της διαμονής τους στο αγροτουριστικό χωριό του Κάτω Δρυ.

Θα θέλατε να δείτε τον Νικόλα Μεταξά να εκπροσωπεί την Κύπρο στον Διαγωνισμό της Eurovision;

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *