Πορτογαλία: 16 τραγούδια θα συμμετάσχουν στο Festival da Canção 2020

Η δημόσια τηλεόραση της Πορτογαλίας, RTP, δημοσίευσε τους κανόνες συμμετοχής στο Festival da Canção 2020, από που και θα προκύψει ο εκπρόσωπος της Πορτογαλίας, στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, τον ερχόμενο Μάιο στην Ολλανδία.

Όπως και φέτος, έτσι και στο Festival da Canção 2020, θα συμμετέχουν 16 τραγούδια, από 16 διαφορετικούς συνθέτες. Από τους 16 συνθέτες, 14 θα προσκληθούν να συμμετάσχουν από τη δημόσια τηλεόραση της Χώρας, RTP, ο ένας θα επιλεχθεί από το ραδιοφωνικό πρόγραμμα Master Class, ο οποίος δεν θα πρέπει να έχει κυκλοφορήσει έργο του, και να συνθέσει ένα νέο κομμάτι για το Festival da Canção (καταληκτική ημερομηνία υποβολής τραγουδιού είναι η 31η Οκτωβρίου 2019) και ένας ακόμη από ανοιχτή επιλογή, όπου κάθε Πορτογάλος πολίτης, θα μπορεί να καταθέσει τη συμμετοχή του στο festivaldacancao@rtp.pt μέχρι 15 Οκτωβρίου 2019.

Όλες οι demo εκδοχές θα πρέπει να παραδοθούν στην RTP, μέχρι τον Οκτώβριο, ενώ η τελική μορφή του κάθε κομματιού θα πρέπει να είναι έτοιμη αυστηρώς μέχρι τον Νοέμβρη. Οι συνθέτες και οι ερμηνευτές θα ανακοινωθούν αργότερα. Ήδη, από τον περασμένο Δεκέμβρη, η δημόσια τηλεόραση της Πορτογαλίας, ανακοίνωσε ό,τι έχει επιλέξει τους δύο πρώτους συνθέτες.

Το FdC του 2020 θα αποτελείται από τρία show (δύο ημιτελικούς και ένα μεγάλο τελικό) που πρόκειται να μεταδοθούν ζωντανά τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο (οι ημερομηνίες τους δεν έχουν καθοριστεί ακόμη).

Συνολικά 16 καλλιτέχνες θα διεκδικήσουν το χρυσό εισιτήριο για την Ολλανδία. 8 καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν σε κάθε ημιτελικό, οι 4 πρώτοι  από κάθε ημιτελικό θα περάσουν στον Μεγάλο Τελικό του FdC. Ως εκ τούτου, οι 8 φιναλίστ θα διαγωνιστούν για το δικαίωμα εκπροσώπησης της Πορτογαλίας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020.

Φέτος, την Πορτογαλία εκπροσώπησε ο Conan Osiris με το τραγούδι Telemoveis. Αν και φαβορί και αγαπημένο αρκετών φαν, δεν κατάφερε να προκριθεί στον Τελικό, κατακτώντας τη 15η θέση με 51 βαθμούς.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *