Σλοβενία: Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών στο ΕΜΑ 2020

Μετά από ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στο Τελ Αβίβ, η Σλοβενία βάζει πλώρη για την Eurovision 2020 στην Ολλανδία, επιλέγοντας τον εκπρόσωπο της φυσικά μέσα από το γνωστό σε όλους ΕΜΑ. Η υποβολή συμμετοχών θα κρατήσει μέχρι και τις 18 Νοεμβρίου.

Μέσω του ΕΜΑ και στην Eurovision 2020

Τέσσερις προκρίσεις τα τελευταία έξι χρόνια έχει πετύχει η Σλοβενία και φυσικά θέλει να διατηρήσει την καλή αυτή επίδοση και στην Ολλανδία. Οι κανονισμοί του ΕΜΑ 2020 δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, αλλά ήδη γνωρίζουμε μία αλλαγή στον επόμενο σλοβενικό εθνικό τελικό.

Νέα ταλέντα ψάχνουν στο ΕΜΑ

Η RTVSLO ανακοίνωσε παράλληλα με την διεξαγωγή του EMA και μια ξεχωριστή επιλογή, την EMA FREŠ . Πρόκειται για μια διαδικτυακή επιλογή στην οποία οι χρήστες που υποβάλουν κομμάτια θα αναρτούνται στην ιστοσελίδα της RTV και σε όλα τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν την αγαπημένη τους σύνθεση σε καθημερινή βάση, με τους νικητές να προκύπτουν από την ψηφοφορία στο τέλος της εβδομάδας . Ο νικητής του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της βραδιάς του τελικού του ΕΜΑ 2020.

Δικαίωμα συμμετοχής στο EMA FREŠ, έχουν όσοι καλλιτέχνες είναι κάτω των είκοσι έξι ετών και έχουν κυκλοφορήσει όχι περισσότερα από τρία τραγούδια που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, τα έχουν κυκλοφορήσει εμπορικά δηλαδή, κατά οποιονδήποτε τρόπο.

Η RTV ελπίζει ότι η εισαγωγή του EMA FREŠ θα ενθαρρύνει τους νεότερους μουσικούς να υποβάλουν τις συνθέσεις τους. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την EMA FREŠ είναι η 19η Σεπτεμβρίου.

Θα συνεχίσει τα καλά αποτελέσματα στο διαγωνισμό;

Νωρίτερα αυτό το έτος, η Σλοβενία ​​σημείωσε την καλύτερη της θέση στην Eurovision από το 2015. Οι Zala Kralj και Gašper Šantl κατέλαβαν την 15η θέση στον μεγάλο τελικό με το ατμοσφαιρικό “Sebi”. Επιπλέον, το δίδυμο κέρδισε την τέταρτη πρόκριση της Σλοβενίας τα τελευταία έξι χρόνια – την πιο επιτυχημένη πορεία της Σλοβενίας από την εισαγωγή των ημιτελικών.

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *