Σουηδία: Οι υποψήφιοι του P4 Nästa 2019 | Ένας από αυτούς θα διαγωνισθεί στο Melodifestivalen 2020

Έχουμε και επίσημα τους πρώτους επίσημα υποψηφίους για την Eurovision 2020. Μπορεί να έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους για να το καταφέρουν, αλλά είναι οι οχτώ πρώτοι καλλιτέχνες που επιβεβαιωμένα θα διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της χώρας τους, στον επόμενο διαγωνισμό. Μιλάμε φυσικά για τους φιναλίστ του P4 Nästa 2019, που διοργανώνει κάθε χρόνο το σουηδικό ραδιόφωνο P4 και μέσω του οποίου, ένας τυχερός παίρνει το εισιτήριο για το Melodifestivalen της επόμενης χρονιάς.

Οι υποψήφιοι του P4 Nästa 2019

Οι οχτώ λοιπόν νέοι καλλιτέχνες που θα διαγωνισθούν στο P4 Nästa 2019 είναι:

  • Amanda Aasa – “Gå hem”
  • Browsing Collection – “Oh no”
  • Faith Kakembo – “Through fire and rain”
  • Hildur Höglind – “Further apart”
  • Hugo Andersson – “Lovenote”
  • Tim Lööv – “All I need is you”
  • Tova Glyt – “No ordinary girl”
  • Zulueta – “King of the ocean”

Ένα εισιτήριο για το Melodifestivalen

Από το 2012 μέχρι και το 2014 ο νικητής του εν λόγω διαγωνισμού προκρίνονταν απευθείας στους ημιτελικούς του Melodifestivalen. Το 2015 όμως και έκτοτε οι κανονισμοί άλλαξαν και μία ειδική επιτροπή της σουηδικής δημόσιας τηλεόρασης επιλέγει πλέον τον καλλιτέχνη που θα λάβει μέρος στο Melodifestivalen, κρίνοντας ποιος ταιριάζει καλύτερα στην φυσιογνωμία του διαγωνισμού, αφού το κοινό που ψηφίζει στο P4 Nästa είναι μεγαλύτερης ηλικίας.

Κανείς μέχρι στιγμής καλλιτέχνης που προήλθε από το P4 Nästa δεν κατάφερε να περάσει τον σκόπελο των ημιτελικών του Melodifestivalen, ούτε καν να προκριθεί στον γύρο δεύτερης ευκαιρίας. Η πέμπτη θέση σε ημιτελικό ήταν η καλύτερη μέχρι στιγμής (2012 και 2015).

Μπορείτε να ακούσετε τα οχτώ υποψήφια τραγούδια ΕΔΩ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή ο διαγωνισμός του P4 Nästa λαμβάνει χώρα πάντοτε στα τέλη Αυγούστου και τα τραγούδια είναι διαθέσιμα διαδικτυακά νωρίτερα, ο καλλιτέχνης που επιλέγεται να διαγωνισθεί και στο Melodifestivalen, συμμετέχει με διαφορετικό τραγούδι, προκειμένου να μην παραβιάζεται ο κανονισμός της EBU, που επιβάλει όλα τα υποψήφια τραγούδια που προορίζονται για την Eurovision, πρέπει να έχουν ημερομηνία δημόσιας προβολής τους, την 1η Σεπτεμβρίου του προηγούμενου έτους του διαγωνισμού (για την περίπτωσή μας η 1 Σεπτεμβρίου 2019 για την Eurovision 2020).

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας φιναλίστ του P4 Nästa 2019 ;

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *