Τσεχία: 152 συμμετοχές υποβλήθηκαν για την Eurovision 2020

Στις 31 Ιουλίου έληξε η προθεσμία υποβολής συμμετοχών, για τον ζωντανό εθνικό τελικό της Τσεχίας, με σκοπό την επιλογή τραγουδιού για τη Eurovision 2020.

Χθες, μέσα από επίσημη σελίδα της Τσεχίας για την Eurovision στο Facebook, ανακοινώθηκε ό,τι 152 συμμετοχές υποβλήθηκαν για την Eurovision 2020. Μάλιστα, οι 72 από τις συμμετοχές αυτές προέρχονται από Τσέχους δημιουργούς.

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Τσεχίας, Česka Televize, έχει βάλει πλώρη για μια ακόμα επιτυχία στη Eurovision 2020, μιας και έχουν τελειώσει  τη συλλογή τραγουδιών τρεις μήνες νωρίτερα. Από την άλλη, ο αριθμός των τραγουδιών που έχουν υποβληθεί είναι μικρότερος σε σχέση με πέρσι, ακριβώς ο μισός, όμως τα τραγούδια από Τσέχους δημιουργούς είναι πολλά, γεγονός σημαντικό για την τσέχικη αγορά.

Τέλος, ο αρχηγός αποστολής της χώρας, αποκαλύπτει στα σχόλια της δημοσίευσης ό,τι οι υποψήφιοι του εθνικού τελικού θα είναι 8 στον αριθμό. Μάλιστα, συμπληρώνει πως η προθεσμία υποβολής συμμετοχών ήταν μικρή, γιατί θέλουν να έχουν χρόνο για την προετοιμασία του εθνικού τελικού, που φέτος δεν θα είναι διαδικτυακός.

Ο εθνικός τελικός, της χώρας, θα πραγματοποιηθεί, στις 25 Φεβρουαρίου του 2020 στην Πράγα. Ακόμη, έχει επιλεγεί και ο αρχιτέκτονας που θα στήσει τη σκηνή για την επιλογή της συμμετοχής της Τσεχίας για τη Eurovision 2020, ενώ θα πάρουν βοήθεια και από τη γειτονική τους Αυστρία.

Η τελευταία φορά που η Τσεχία διοργάνωσε, ζωντανό εθνικό τελικό, ήταν το 2008, με την Tereza Kerndlová να ταξιδεύει στο Βελιγράδι με το τραγούδι Have Some Fun, χωρίς όμως να καταφέρει να φέρει τη Χώρα στον Τελικό, τερματίζοντας στην 18η θέση, του Δεύτερου Ημιτελικού, με 9 βαθμούς.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *