Eurovision 2020: Οι πρώτες πληροφορίες για την διοργάνωση στο Ρόττερνταμ

Μόλις χθες ανακοινώθηκε και επίσημα πως η πόλη του Ρόττερνταμ θα φιλοξενήσει τον επερχόμενο διαγωνισμό του τραγουδιού της Eurovision (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ), ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει να δημοσιεύονται οι πρώτες πληροφορίες για την διοργάνωση.

Στα 15 με 20 εκατομμύρια ευρώ ελπίζει το κανάλι για την διοργάνωση

Στη Χάγη πρόκειται να μεταβεί ο διευθυντής του δημόσιου καναλιού της Ολλανδίας Shula Rijxman, ούτως ώστε να αιτηθεί τα χρήματα για την διοργάνωση της Eurovision, όπως ανέφερε χθες το βράδυ στο talk show Jinek. Ελπίζει πως το χρηματικό ποσό που θα λάβει θα κυμαίνεται στα 15 με 20 εκατομμύρια ευρώ.

Την αντίθετη γνώμη φαίνεται να έχει ο πρωθυπουργός της χώρας, Mark Rutte, μετά την νίκη της Ολλανδίας στο Τελ Αβίβ τον περασμένο Μάιο, ο οποίος αμέσως δήλωσε πως “στην παρούσα φάση” το κανάλι να μην περιμένει επιπλέον χρημοτοδότηση από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, “δεν είναι μια καλή ιδέα” να χρησιμοποιήσουν φορολογούμενα χρήματα για την Eurovision.

Στο Δημαρχείο της πόλης η κλήρωση των ημιτελικών

Αν και δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη η ημερομηνία της κλήρωσης των ημιτελικών, η οποία συνήθως πραγματοποιείται περί τα τέλη Ιανουαρίου, γνωρίζουμε πως το Δημαρχείο το πόλης θα φιλοξενήσει την εκδήλωση.

Πρόκειται για ένα συμβολικό κτήριο για το Ρόττερνταμ, αφού ήταν από τα λίγα κτήρια που διασώθηκαν από του βομβαρδισμούς του 1940, και βρίσκεται στην οδό Coolsingel, την πιο σημαντική οδό για την πόλη.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και η Ανταλλαγή Εμβλημάτων (Host City Insignia Exchange), μια παράδοση που ξεκίνησε το 2007 στην Φινλανδία και πραγματοποιείται κάθε χρόνο έκτοτε, όπου η προηγούμενη διοργανώτρια πόλη “παραδίδει” τον διαγωνισμό στην εκάστοτε διοργανώτρια πόλη.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο δήμαρχος του Τελ Αβίβ θα παραδόσει τον κρίκο με τα εμβλήματα στον δήμαρχο του Ρόττερνταμ και “επίσημα” αναλαμβάνει τον διαγωνισμό. Η Ανταλλαγή Εμβλημάτων πραγματοποιείται πριν την κλήρωση των ημιτελικών.

Το κόκκινο χαλί από ανακυκλωμένα υλικά

Το κόκκινο χαλί αποτελεί και την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης κάθε χρονιά, όπου οι διαγωνιζόμενοι και οι αποστολές “παρελαύνουν” μπροστά από εκατοντάδες δημοσιογράφους και φίλους του διαγωνισμού, δίνοντας συνεντεύξεις στους παρευρισκομένους.

Το δημόσιο κανάλι της χώρας, NPO, έχει στα πλάνα του να κατασκευάσει το κόκκινο χαλί από ανακυκλωμένα υλικά, ενώ σκέφτονται να διοργανωθεί στην γέφυρα Erasmus ή στην οδό Coolsingel.

Η γέφυρα Erasmus (ή Erasmusbrug στα ολλανδικά) συνδέει το βόρειο και το νότιο Ρόττερνταμ και πήρε το όνομά της από έναν εξέχοντα χριστιανό ανθρωπιστή της Αναγέννησης, Desiderius Erasmus. Η γέφυρα εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 1996 από την Βασίλισσα Βεατρίκη, ενώ άνοιξε τις πύλες της για τα τροχοφόρα τον επόμενο μήνα.

Από την άλλη, η οδός Coolsingel είναι ο γνωστότερος δρόμος στο κεντρικό Ρόττερνταμ. Αυτή την στιγμή βρίσκεται υπό αναβάθμιση, κόστος το οποίο ανέρχεται στα 47 εκατομμύρια ευρώ. Βρίσκεται δίπλα από κανάλι, φιλοξενεί το δημαρχείο της πόλης, το Beurs-World Trade Center, αλλά και το πιο στυλάτο κατάστημα McDonald’s στον κόσμο, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Metro.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις πληροφορίες που αφορούν την 65η διοργάνωση της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στην Ολλανδία στις 12, 14 και 16 Μαΐου. 

Πηγή: escxtra/nu.nl

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *