Ελλάδα: Με τάλεντ σόου ή εθνικό τελικό στα πρότυπα της προηγούμενης δεκαετίας η ΕΡΤ στην Eurovision 2020;

Ένα ενδιαφέρον άρθρο διαβάσαμε σήμερα στο NASSOS BLOG του γνωστού δημοσιογράφου Νάσου Γουμενίδη το οποίο και σας μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη, αφού από πλευράς ΕΡΤ δεν μας επιβεβαιώθηκε, αλλά ούτε και διαψεύστηκε το σχετικό ρεπορτάζ.

Αναβαθμίζει την Eurovision η ΕΡΤ

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ της εν λόγω ιστοσελίδας, η ΕΡΤ, μετά την πολιτική αλλαγή που συνέβη στην χώρα τον προηγούμενο μήνα, έχει σκοπό να αναβαθμίσει το διαγωνισμό της Eurovision, που είναι και από τα λίγα προγράμματα που έχει στη φαρέτρα της και της δίνει τόσο μεγάλη τηλεθέαση.

Εκτός όμως αυτού στόχος της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης είναι να επιστρέψει στις επιτυχίες, αφού η τελευταία φορά που η χώρα μας βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας ήταν το μακρινό 2013, με τους Koza Mostra και τον Αγάθωνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τότε στη διακυβέρνηση της χώρας ήταν η ΝΔ, όπως φυσικά και κατά την διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους της χρυσής οκταετίας μας στο διαγωνισμό.

Με talent show ή με εθνικό τελικού βγαλμένο από τα 00s;

Το άρθρο αναφέρει και τους πιθανούς τρόπους που σκέφτονται στην ΕΡΤ για την επιλογή του επόμενου εκπροσώπου μας, με δύο σενάρια αυτή τη στιγμή να είναι τα επικρατέστερα.

Αφενός σκέφτονται ένα τάλεντ σόου, μέσω του οποίου ο νικητής θα ταξιδέψει τον Μάιο και στην Ολλανδία, κάτι που τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούν πολλές δημόσιες τηλεοράσεις και αφετέρου σκέφτονται να επιστρέψουν στο format που μας έφερε πολλές επιτυχίες στον διαγωνισμό την προηγούμενη δεκαετία. Δηλαδή έναν εθνικό τελικό με έναν γνωστό καλλιτέχνη, που θα ερμηνεύσει τρία ή τέσσερα τραγούδια και το κοινό θα επιλέξει αυτό που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2020. Κάτι αντίστοιχο συνέβη το 2005, 2006 και 2009 με τους Έλενα Παπαρίζου, Άννα Βίσση και Σάκη Ρουβά αντίστοιχα.

Η ΕΡΤ δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει την είδηση

Σε σύντομη επικοινωνία μας με την ΕΡΤ για την εγκυρότητα του ρεπορτάζ, η διευθύντρια διεθνών σχέσεων της εταιρείας, Μαρία Κουφοπούλου, υπεύθυνη δηλαδή του project σύμφωνα με το οργανόγραμμα, αρκέστηκε να μας πει τα εξής:

Δεν έφυγε από εμάς (το ρεπορτάζ)… Από τις Διεθνείς Σχέσεις.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι η ΕΡΤ δεν είναι σε θέση να λάβει μια τέτοια απόφαση, για τον τρόπο δηλαδή που θα επιλέξει τον εκπρόσωπο της στον επόμενο διαγωνισμό και αυτό γιατί βρίσκεται σε στάδιο ανασύνταξης και αναζήτησης της νέας της διοίκησης, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Θα θέλατε η Ελλάδα να επιλέγει τον εκπρόσωπο της μέσω τάλεντ σόου ή ενός εθνικού τελικού με έναν καταξιωμένο καλλιτέχνη;

πηγή: NASSOS BLOG
1 reply
  1. NicktheGreek
    NicktheGreek says:

    Αν ισχυρι το ρεπορτάζ του Γουμενιδη θα προτιμούσα ταλεντ σόου. Η Ελλάδα είναι από τις πολύ λίγες χώρες που κάποιος καλλιτέχνης που θέλει να πάει δεν μπορεί. Έχει να γίνει τελείως ανοιχτός εθνικός τελικός από το 2003.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *