Βέλγιο: “Ο καλλιτέχνης που είναι η Νο1 επιλογή μας για την Eurovision 2020, σκέφτεται να συμμετάσχει”

Η βελγική δημόσια ραδιοτηλεόραση VRT εργάζεται πυρετωδώς για την συμμετοχή της στην Eurovision 2020, που θα πραγματοποιηθεί στη γειτονική της Ολλανδία! Ο συντονιστής των μουσικών προγραμμάτων του σταθμού,  Gerrit Kerremans, αποκαλύπτει σε τοπικά μέσα ότι πολύ πιθανόν σύντομα να έχουν τον εκπρόσωπό τους.

Αν ο καλλιτέχνης που έχουμε στο μυαλό μας, έχει χρόνο και μας απαντήσει θετικά, τότε η έρευνά μας σταματά. Πραγματοποιούνται διαβουλεύσεις με διάφορους καλλιτέχνες. Προς το παρόν έχουμε έναν προτιμώμενο υποψήφιο, ο νούμερο ένα  στη λίστα επιθυμιών μας. Αυτός ο υποψήφιος σκέφτεται την πιθανή συμμετοχή του στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2020. Ο σχετικός καλλιτέχνης θέλει μόνο να λάβει μέρος με ένα  πολύ δυνατό τραγούδι . Αυτό είναι το μόνο που μπορώ και θέλω να πω για το 2020.

Gerrit Kerremans, συντονιστής μουσικών εκπομπών VRT

Πολλές επιλογές

Ο καλλιτέχνης που έλαβε την προσφορά πρέπει σύντομα να δώσει μια τελική απάντηση. «Ναι, υπάρχουν προθεσμίες», λέει ο εμπειρογνώμονας του VRT. «Επειδή αν αυτός ο καλλιτέχνης αρνηθεί τελικά, πρέπει να επιλέξουμε για μία από τις άλλες επιλογές μας. Ευτυχώς εξακολουθούμε να μιλάμε με μερικά άλλα άτομα ».

Σχετικά με το είδος του υποψηφίου που θα ήθελε να στείλει στην Ολλανδία αναφέρει: «Ο καλλιτέχνης μας δεν πρέπει να αποτύχει με κανέναν τρόπο. Έχω την αίσθηση ότι ο καλλιτέχνης που βρίσκεται στη νούμερο ένα θέση της λίστας μας,  μπορεί να είναι επιτυχής. Απολύτως! Μετά από αυτό εξαρτάται από εμάς να στηρίξουμε αυτόν τον υποψήφιο με τον καλύτερο δυνατό, πιο επαγγελματικό τρόπο ».

Με καταξιωμένο καλλιτέχνη στο Ρότερνταμ

Μετά από πολλά χρόνια που το Βέλγιο έστελνε στο διαγωνισμό νέους καλλιτέχνες, φαίνεται ότι οι δύο σερί αποτυχίες τους αναγκάζουν να στείλουν έναν έμπειρο και καταξιωμένο καλλιτέχνη. “Κατά προτίμηση, στέλνω κάποιον που είναι πολύ δημοφιλής αυτή τη στιγμή και έχει εμπειρία. Με ευχαριστεί να ενισχύσω τα νέα ταλέντα, αλλά σίγουρα δεν είναι απαίτηση, “λένε οι Kerremans.

Σύντομα η ανακοίνωση του Βέλγου εκπροσώπου

Για το 2019, η επιτροπή επιλογής του Βελγίου άκουσε τα προτεινόμενα για το διαγωνισμό τραγούδια και ύστερα επέλεξε καλλιτέχνη. Αυτή τη χρονιά θα κάνει το ανάποδο. Πρώτα θα βρει τον καλλιτέχνη και ύστερα το τραγούδι. Το ίδιο concept ακολούθησε και το 2018, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία και τότε.  Το όνομα της Laura Groeseneken (Sennek) τότε,  αποκαλύφθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου. Μπορεί να γνωρίζουμε το φετινό όνομα το  Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, αποκαλύπτει ο Gerrit Kerremans.

Το Βέλγιο εκπροσώπησε στην Eurovision 2019 ο 19χρονος Eliot, με το Wake Up, το οποίο όμως αποκλείστηκε από τον τελικό, αφού κατέλαβε την 13η θέση στον Πρώτο Ημιτελικό της διοργάνωσης:

πηγή: songfestival.be

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *