Γερμανία: Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για τον εθνικό τελικό

Η δημόσια τηλεόραση της Γερμανίας θα συνεργαστεί για μία ακόμα χρονιά με την εταιρεία παραγωγής Digame, για την διοργάνωση του εθνικού τελικού και την ανάδειξη της συμμετοχής της, στην Eurovision 2020. Σήμερα ξεκίνησε και η προθεσμία υποβολής τραγουδιών, που θα διαρκέσει μέχρι και την 1η Οκτωβρίου.

Η Digame άνοιξε τον ιστότοπο mein-esc-lied.de , όπου οι ενδιαφερόμενοι συνθέτες μπορούν να στείλουν τα τραγούδια τους μέχρι την 1η Οκτωβρίου. Τραγουδιστές και συγκροτήματα, χωρίς τραγούδια, ήταν επίσης σε θέση να υποβάλουν αίτηση, αλλά η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για αυτούς έληξε στις 30 Αυγούστου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον εθνικό τελικό

Το τραγούδι που ψάχνουν φέτος οι άνθρωποι της Digame και της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης πρέπει να είναι ένα σύγχρονο τραγούδι που ταιριάζει σε διεθνή πρότυπα και ξεχωρίζει από άλλα τραγούδια. Επιπλέον, οι στίχοι πρέπει να έχουν ένα ισχυρό, σαφές και κατανοητό μήνυμα. Η Digame αναφέρεται σε συγκεκριμένα τραγούδια όπως το “Arcade” (Ολλανδία 2019) ή το “Toy” (Israel 2018) ως παραδείγματα για το πώς ένα τραγούδι μπορεί να συνδεθεί συναισθηματικά με τους τηλεθεατές.

Επιπλέον, η Digame επιβεβαίωσε την ύπαρξη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που αποτελείται από 20 διεθνείς ειδικούς της μουσικής. Παράλληλα με αυτή την επιτροπή όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, θα υπάρχει η επιτροπή των fans.

Μετά την 1η Οκτωβρίου, οι δύο επιτροπές θα αξιολογήσουν όλα τα τραγούδια που υποβλήθηκαν. Μετά την επιλογή των καλύτερων τραγουδιών, η Digame θα ξεκινήσει μια “διαδικασία αντιστοίχισης” των τραγουδιών με τους ερμηνευτές. Τα καλύτερα βαθμολογημένα τραγούδια θα ηχογραφηθούν από διάφορους καλλιτέχνες. Στη συνέχεια, οι επιτροπές θα καθορίσουν τους καλύτερους συνδυασμούς τραγουδιού και καλλιτέχνη.

Ωστόσο,  θα δοθεί στους καλλιτέχνες χωρίς τραγούδι η ευκαιρία να γράψουν το δικό τους υλικό. Έτσι, πέρα από τα τραγούδια που θα επιλεγούν, από αυτά που προκύψουν από την ανοιχτή πρόσκληση, θα ηχογραφηθούν και κάποια ακόμη, σε ένα μεταγενέστερο στάδιο με τους καλλιτέχνες που έχουν ξεχωρίσει.

Στο Τελ Αβίβ το δίδυμο S!sters εκπροσώπησε τη Γερμανία, επιτυγχάνοντας μια απογοητευτική 25η θέση με μόλις 24 πόντους, όλους από τις κριτικές επιτροπές.

πηγή: ESCXtra
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *