Ελλάδα: Επιβεβαίωσε την συμμετοχή της στην Eurovision 2020

Η ΕΡΤ δια μέσου του διευθύνοντα συμβούλου της κ. Ιωάννη Δρόσο, επιβεβαίωσε σήμερα την συμμετοχή της στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στις 12, 14 και 16 Μαΐου 2020 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μας, αλλά και όπως γράφηκε και σε άλλα μέσα τις προηγούμενες ημέρες, η ΕΡΤ προφανώς και θα είναι παρούσα στην Eurovision 2020. Η διευθύντρια των Διεθνών Σχέσεων της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης, κα Μαρία Κουφοπούλου, μας επιβεβαίωσε πριν λίγο ότι αυτό δεν είναι μόνο πρόθεση, αλλά πλέον και γεγονός:

Επιβεβαιώνεται ότι υπεγράφη από τον Δ/ντα Σύμβουλο κο Δρόσο, η πρώτη Αίτηση Συμμετοχής για τη συμμετοχή της ΕΡΤ στην Eurovision 2020.

Μαρία Κουφοπούλου, διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων ΕΡΤ.

Η προθεσμία για την επιβεβαίωση της προκαταρκτικής αίτησης συμμετοχής λήγει στις 16/9 και όπως αποδείχθηκε η ΕΡΤ παρότι λειτουργεί με υπηρεσιακή διοίκηση, έως ότου ανακοινωθούν επισήμως τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τις θέσεις του Προέδρου και του Διευθύνοντα Συμβούλου και αναλάβουν οι κκ Ζούλας και Γαμπρίτσος, επιβεβαίωσε κανονικά την συμμετοχή μας στον επόμενο διαγωνισμό.

Στην συνέχεια οι χώρες που δήλωσαν συμμετοχή θα έχουν μια νέα προθεσμία μέχρι τα μέσα Οκτώβρη περίπου, οπότε και θα πρέπει να οριστικοποιήσουν την συμμετοχή τους ή όχι. Μέσα σε αυτή την προθεσμία δεν υπάρχει κάποιο πρόστιμο σε όποια χώρα δήλωσε προκαταρκτικά την συμμετοχή της και στην συνέχεια αποφάσισε να αποχωρήσει. Μετά όμως και το δεύτερο deadline (μέσα Οκτώβρη), μια τυχόν αποχώρηση κοστίζει και μάλιστα ακριβά.

Αυτή θα είναι η 41η συμμετοχή της χώρας μας στο διαγωνισμό, που τον έχει κερδίσει μία φορά  με την Έλενα Παπαρίζου φυσικά και το My Number One. Η ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να πειραματιστεί σε διάφορα είδη μουσικής, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού η τελευταία φορά που βρεθήκαμε στο τοπ10 ήταν το 2013 με τους Koza Mostra και τον Αγάθωνα, που έφθασαν στην έκτη θέση.

Φέτος την Ελλάδα εκπροσώπησε η Κατερίνα Ντούσκα με το Better Love, που με 74 βαθμούς κατέκτησε στον τελικό την 21η θέση.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *