Ηνωμένο Βασίλειο: Η δισκογραφική εταιρεία BMG θα βρει το τραγούδι και τον καλλιτέχνη!

Μετά από ένα σερί ατέλειωτων θα λέγαμε αποτυχημένων συμμετοχών στο διαγωνισμό, το Ηνωμένο Βασίλειο αλλάζει άρδην τον τρόπο επιλογής της συμμετοχής του. Το BBC ανακοίνωσε μόλις, ότι η δισκογραφική εταιρεία BMG θα βρει το τραγούδι και τον καλλιτέχνη/ες που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην Eurovision 2020.

Με απευθείας ανάθεση στο Ρότερνταμ με την βοήθεια της BMG

Μπορεί το Brexit να είναι κοντά (;), αλλά το BBC δεν θα βγάλει το Ηνωμένο Βασίλειο από τον διαγωνισμό της Eurovision, παρά τις αντίθετες φωνές, εξαιτίας και των άσχημων αποτελεσμάτων τα τελευταία χρόνια (μετά το 2000 έχει καταφέρει να βρεθεί στο τοπ10 μόλις δύο φορές).

Μετά από μια διαδικασία κατά την οποία το BBC προσέγγισε μια σειρά δισκογραφικών εταιρειών για τις προτάσεις τους για το διαγωνισμό του 2020, κατέληξαν ότι η BMG είναι η αυτή που μπορεί να επιλέξει έναν καλλιτέχνη και ένα τραγούδι που θα φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα στον διαγωνισμό της Eurovision.

Το BBC λοιπόν θα συνεργαστεί μαζί με την ομάδα της BMG προκειμένου να επιλεγεί η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Eurovision 2020, η οποία και στην συνέχεια θα κυκλοφορήσει από την BMG.

Μια ελπιδοφόρα συνεργασία ξεκινά

Η BMG έχει αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχίας σε παγκόσμιο επίπεδο, κυκλοφορώντας τραγούδια όπως το  ‘Someone You Love‘ (Lewis Capaldi), ‘Don’t Call Me Up’ (Mabel), ‘Shotgun’ (George Ezra) , ‘I’ll Be There’ (Jess Glynne), αλλά και το νο1 άλμπουμ της Kylie Minogue ‘Golden’.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η BMG δεν είναι ξένη και στον διαγωνισμό της Eurovision, αφού το 2015 κυκλοφόρησε το «Heroes», του Måns Zelmerlöw. Επίσης, στην ίδια δισκογραφική υπέγραψε συμβόλαιο αμέσως μετά την νίκη της το 2018 η Netta Barzilai.

Η δέσμευσή μας να βρούμε το σωστό τραγούδι δεν ήταν ποτέ υψηλότερη και αυτή η συνεργασία με τη BMG, που έχει πρόσβαση σε παγκόσμιους τραγουδοποιούς, είναι μια πραγματικά συναρπαστική προοπτική. Είμαι βέβαιος ότι μαζί μπορούμε να βρούμε το καλύτερο τραγούδι και τον καλλιτέχνη για το 2020. Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι ένα τεράστιο παγκόσμιο γεγονός και είναι συναρπαστικό ότι η συνεργασία μας με τη BMG σηματοδοτεί ένα σημαντικό σημείο καμπής για το UK στην Eurovision. Ένα νέο κεφάλαιο.

Mel Balac για το BBC.

Από την πλευρά της η BMG, δήλωσε:

Η Eurovision είναι η μεγαλύτερη τηλεοπτική βιτρίνα για τη μουσική στον κόσμο και είναι τιμή να επιλέξουμε την συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ το 2020. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε με το BBC για να του δώσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που μπορούμε.

Alistair Norbury, διευθυντής της BMG UK.

Αφού λοιπόν επί σειρά ετών το BBC, δεν κατάφερε να προσελκύσει ένα σημαντικό όνομα της βαριάς μουσικής βιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου, αναθέτει σε μία από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες παγκοσμίως, να επιλέξει την επόμενη συμμετοχή της χώρας στο διαγωνισμό, ευελπιστώντας να καταφέρει αυτή τη φορά να την πάρουν όλοι στα σοβαρά. Αδιαμφισβήτητα είναι μία κίνηση που δείχνει καλές προθέσεις και αλλαγή στάσης στο διαγωνισμό, που τόσα χρόνια κατά κάποιο τρόπο σνόμπαρε και τον αντιμετώπιζε περισσότερο χιουμοριστικά. Αναμένουμε πλέον τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 2016 που το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιλέξει με απευθείας ανάθεση την συμμετοχή του, χρησιμοποιώντας όμως την συνδρομή μιας δισκογραφικής εταιρείας αυτή τη φορά.

Το Ηνωμένο Βασίλειο φέτος εκπροσώπησε ο Michael Rice, που με το Bigger Than Us, κατέκτησε με 11 βαθμούς κατέκτησε την 26η και τελευταία θέση στον μεγάλο τελικό.

Πιστεύετε ότι θα καταφέρει το Ηνωμένο Βασίλειο ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην Eurovision 2020 με το νέο τρόπο επιλογής της συμμετοχής του;

πηγή: BBC
1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *