Ισπανία: Με απευθείας ανάθεση στην Eurovision 2020

Η δημόσια τηλεόραση της Ισπανίας, RTVE, αποφάσισε ότι ο καλλιτέχνης που θα τους εκπροσωπήσει στο Ρότερνταμ πρόκειται να επιλεγεί εσωτερικά. Όπως και με την Pastora Soler, τους El Sueno de Morfeo και την Edurne, η RTVE υπόσχεται ότι για άλλη μια φορά ο καλλιτέχνης που θα επιλεγεί θα είναι πολύ γνωστός και πολύ επιτυχημένος στην Ισπανία.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Ισπανία επέλεγε τις συμμετοχές της χρησιμοποιώντας πάντοτε την ψήφο του κοινού. Το 2016 και 2017 διεξήγαγε εθνικό τελικό, το “Objetivo Eurovisión” , στους οποίους κέρδισε η Barei και ο Manel Navarro αντίστοιχα.

Το 2018 και το 2019 η Ισπανία επέλεξε τις συμμετοχές της μέσω του πολύ δημοφιλούς ταλέντ σόου “Operación Triunfo”. Το ντουέτο μεταξύ Alfred και Amaia επιλέχθηκε για τη Λισαβόνα, ενώ φέτος στο Τελ Αβίβ επιλέχθηκε ο Miki.

Καμία από τις άνω αναφερόμενες συμμετοχές δεν κατάφερε να διακριθεί στο διαγωνισμό και να αποφύγει τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Η RTVE επικεντρώνεται τώρα στην εξεύρεση ενός πολύ επιτυχημένου και δημοφιλούς καλλιτέχνη, ο οποίος θα φέρει την Ισπανία και πάλι στο τοπ10, όπως η Pastora Soler και η Ruth Lorenzo, οι οποίες είναι και οι μοναδικές συμμετοχές της Ισπανίας αυτή την δεκαετία που κατάφεραν να βρεθούν στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας.

Είναι ακόμα άγνωστο αν θα επιλεγεί με απευθείας ανάθεση τόσο ο καλλιτέχνης όσο και το τραγούδι (όπως συμβαίνει με την Edurne το 2015) ή αν ο επιλεγμένος καλλιτέχνης θα ερμηνεύσει τρία- τέσσερα τραγούδια και η κριτική επιτροπή και το κοινό θα επιλέξουν την συμμετοχή της χώρας στην Eurovision 2020 (όπως και με την Pastora Soler και τους El Sueno de Morfeo).

Το όνομα του επόμενου εκπροσώπου της Ισπανίας στον διαγωνισμό θα ανακοινωθεί σύντομα. Μέχρι τότε ρίξτε μία ακόμη ματιά στην φετινή συμμετοχή της ιβηρικής χώρας, το La Venda του Miki, που με 54 βαθμούς κατέλαβε την 22η θέση στον μεγάλο τελικό.

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *