Μαυροβούνιο: Επιβεβαιώνει την πρόθεση να συμετάσχει στην Eurovision 2020

Σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας esctoday, αναφέρεται πως το δημόσιο κανάλι του Μαυροβουνίου, RTCG, έχει επιβεβαιώσει την πρόθεσή του συμμετάσχει στην επερχόμενη διοργάνωση τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί τον επερχόμενο Μάιο στην Ολλανδία.

Το δημόσιο κανάλι της χώρας ελπίζει να βρίσκεται στην λίστα με τις συμμετέχουσες χώρες του επερχόμενου διαγωνισμού, ενώ παραμένει άγνωστος ο τρόπος με τον οποίο θα επιλεγεί η επόμενη συμμετοχή της χώρας.

Υπενθυμίζουμε πως στις 16 Σεπτεμβρίου ήταν η τελική ημερομηνία που έθεσε η EBU ως την ημέρα όπου τα δημόσια κανάλια των χωρών μπορούν να υποβάλουν την πρώτη αίτηση συμμετοχής στην Eurovision 2020, ενώ η 10η Οκτωβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία στην οποία τα δημόσια κανάλια έχουν το δικαίωμα να επιβεβαιώσουν ή να αποσύρουν την αίτησή τους για συμμετοχή, χωρίς κάποια επιβάρυνση.

Το Μαυροβούνιο συμμετέχει ως ανεξάρτητο κράτος στον διαγωνισμό από το 2007. Περίμενε μέχρι το 2014 να χαρεί το πρώτο εισιτήριο πρόκρισης στον Μεγάλο Τελικό, ενώ η αμέσως επόμενη χρονιά ήταν και η τελευταία μέχρι σήμερα που βρέθηκε σε μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Το 2019 εκπροσώπησαν την χώρα οι D-Mol με το τραγούδι Heaven, οι οποίοι δεν κατάφεραν να προκριθούν τερματίζοντας στην 16η και προτελευταία θέση με 46 βαθμούς.

Πηγή: esctoday

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *