Τουρκία: Επερώτηση της αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο για τους λόγους της αποχής από την Eurovision

Μια επερώτηση του Ayhan Barut, βουλευτή της αντιπολίτευσης, πιθανόν θα είναι ο λόγος να συζητηθεί στο τούρκικο κοινοβούλιο, οι λόγοι της αποχής της χώρας από τον διαγωνισμό της Eurovision.

Ο Ayhan Barut είναι βουλευτής του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του κεμαλικού κόμματος, CHP. Στην επερώτηση του ο βουλευτής απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, αναρωτιέται αν ο λόγος της μη συμμετοχής της τουρκικής δημόσιας τηλεόρασης (TRT) στον διαγωνισμό, είναι η πίεση που ασκεί προς αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση Ερντογάν.

Είναι αλήθεια ότι η τουρκική συμμετοχή (στον διαγωνισμό) μπλοκάρεται από την κυβέρνηση; Ασκείται πίεση στον γενικό διευθυντή του TRT για αυτό; Τα παράπονα του TRT για το σύστημα βαθμολογίας ισχύουν ή όχι; Ένα από τα πιο συναρπαστικά βράδια του τηλεοπτικού κοινού στη χώρα από το 1975 ήταν το βράδυ του διαγωνισμού της Eurovision. Όλοι μαζί με τις οικογένειες τους παρακολουθούσαν το show και υποστήριζαν την συμμετοχή μας. Το TRT δεν μας προσφέρει αυτή την απόλαυση από το 2013.

Ayhan Barut, βουλευτής του CHP.

Επιπλέον, στην επερώτηση του ο βουλευτής κριτικάρει το γεγονός ότι το TRT συντηρείται από την εισφορά των πολιτών, αλλά δεν ικανοποιεί το αίτημα πολλών για συμμετοχή της Τουρκίας στον Διαγωνισμό της Eurovision.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που η συμμετοχή της Τουρκίας στον διαγωνισμό, συζητείται στο κοινοβούλιο της χώρας. Η πρώτη ήταν το 2012.

πηγή: escturkey
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *