Αποκαλύφθηκαν οι ελληνικές πόλεις που θα συμμετάσχουν στα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα (EuroGames)

H ιστοσελίδα των φίλων των Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα, JSFNET, λίγο πριν ξεκινήσει η εγγραφή του πρώτου επεισοδίου των EuroGames, αποκαλύπτει τις πόλεις που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στα EuroGames ή αλλιώς την ιταλική εκδοχή των Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα!

Οι πόλεις-περιοχές λοιπόν που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα είναι:

  • Αθήνα
  • Θεσσαλονίκη
  • Σπάρτη
  • Κυκλάδες
  • Κρήτη

Στην Ελλάδα η εκπομπή θα μεταδοθεί όπως ήδη έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο μας άρθρο, από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ με παρουσιαστή τoν Θέμη Γεωργαντά.

Από την Ισπανία θα συμμετέχουν οι παρακάτω πόλεις: Ciudad Rodrigo (Salamanca), Aranda de Duero (Burgos), Monforte de Lemos (Lugo) , Astorga (León) και η Jaca

Στην Ισπανία το πρόγραμμα θα μεταδοθεί τα Χριστούγεννα από το κανάλι Telecinco το οποίο ανήκει στον όμιλο Mediaset Spagna. Η εκπομπή θα παρουσιαστεί απο την Lara Álvarez.

Από την Ρωσία θα συμμετέχουν οι παρακάτω πόλεις: Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Σότσι, Αικατερινούπολη, Νοβοσιμπίρισκ ενώ δεν είναι γνωστό εάν τελικά θα συμμετέχει στην εκπομπή κανάλι από την Ρωσία

Τα Eurogames θα διεξαχθούν στην Ρώμη στο πάρκο της Cinecitta World και η παραγωγή είναι από την Binajay nonPanic εταιρεία του ομίλου Binajay που πήρε τα δικαιώματα των εκπομπών intervilles και Itnerviles International / Biggest Gameshow in the world από την εταιρεία Mistral. Επίσης να σημειώσουμε ότι στα Eurogames το μουσικό θέμα της εκπομπής είναι αυτό που είχαν τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα από το 1988 έως και το 1999, ωστόσο τα δικαιώματα του ιταλικού ονόματος τα κατέχει ακόμη η RAI κάτι το οποίο συμβαίνει και στην χώρα μας.

Τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα ήταν συμπαραγωγή των δημόσιων τηλεοπτικών καναλιών της Ευρώπης , μελών της EBU. Η EBU ήταν ο συντονιστής της εκπομπής και όχι η εταιρεία παραγωγής. Η Mistral είχε τα δικαιώματα παραγωγής των Γαλλικών ΠΧΣ και Intervilles των Guy Lux και Claude Savarit (αναφερόμαστε στις ιδέες των παιχνιδιών / κατασκευών έως και το 1982). Αυτά πλέον μεταφέρθηκαν μετά την χρεοκοπία της Mistral στην εταιρεία Binajay. Γι’ αυτό θα δούμε στα Eurogames ως τελευταίο παιχνίδι τον Τοίχο που είδαμε στo Biggest Gameshow in the World που μεταδόθηκε απ;o τον ΑΝΤ1. Αυτό το παιχνίδι αποτελούσε το τελικό παιχνίδι των Intervilles αλλά και των διεθνών εκδόσεων του.

O ιταλικός τηλεοπτικός όμιλος Mediaset και το κανάλι Canale 5 θα μεταδώσουν για την Ιταλία τα EuroGames με παρουσιαστές τους Ilary Blasi και Alvin. To Canale 5 έχει προγραμματίσει να μεταδώσει την εκπομπή από τις 19/09.

Τέλος να σημειωθεί ότι η Γαλλική Τηλεόραση France 2 (δημόσια τηλεόραση) έχει ανακοινώσει ότι θα εντάξει στο πρόγραμμα της τα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ με το όνομα JSF αλλά για το 2020. Αυτός ήταν ίσως και ένας από τους λόγους που δεν έγινε η συνεργασία με την Ιταλική παραγωγή.

πηγή: JSFNET
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *