Αυστρία: Με απευθείας ανάθεση η επιλογή του καλλιτέχνη για τη Eurovision 2020

Η 1η Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί την ημερομηνία, μετά την οποία όποιο τραγούδι κυκλοφορήσει, μπορεί να συμμετάσχει και στο διαγωνισμό. Εν ολίγοις κάθε τραγούδι που κυκλοφορεί πλέον, είναι εν δυνάμει υποψήφιο τραγούδι για τη Eurovision 2020.

Πως θα γίνει η επιλογή του Αυστριακού καλλιτέχνη για την Eurovision 2020;

Ταυτόχρονα, όλο και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως για τις μεθόδους επιλογής που θα χρησιμοποιήσει κάθε χώρα για να επιλέξει τον εκπρόσωπο της για το Ρότερνταμ. Ήδη, η Αυστρία, παρόλο που φέτος δεν τα πήγε καλά επιβεβαίωσε από την πρώτη στιγμή την παρουσία της στη Eurovision 2020.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την αυστριακή ιστοσελίδα για την Eurovision, Austrovision.at, μας επιβεβαίωσαν ό,τι ο εκπρόσωπος της Αυστρίας στο Ρότερνταμ θα γίνει μέσω εσωτερικής επιλογής. Μάλιστα, υπεύθυνος του εγχειρήματος αυτού θα είναι για άλλη μια χρονιά ο συντονιστής του Ö3 Eberhard Forcher.

Ο Eberhard Forcher, ο οποίος είχε ήδη επιτύχει καλά αποτελέσματα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το Zoë (2016), τον Nathan Trent (2017) και τον Cesár Sampson (2018), προσπαθεί και πάλι να αναζητήσει έναν εκπρόσωπο για τη Eurovision 2020 στο Ρότερνταμ.

Η Αυστρία στη Eurovision

Η Αυστρία μετράει δύο νίκες στο ενεργητικό της, το 1966 με τον Udo Yürgens και το 2014 με την Conchita Wurst. To 2018 εκπροσωπήθηκε από τον Cesár Sampson και το Nobody But You. Το τραγούδι βγήκε πρώτο στην ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών και τρίτο στο συνολικό αποτέλεσμα. Φέτος, ύστερα από 5 συνεχόμενες παρουσίες της Αυστρίας στον Τελικό,  η Paenda τραγουδώντας το Limits, δεν κατάφερε να φέρει την πρόκριση στην Αυστρία, πετυχαίνοντας την 17η θέση με 21 βαθμούς στον Δεύτερο Ημιτελικό.

Ποιον θα θέλατε να δείτε να εκπροσωπεί την Αυστρία στο Ρότερνταμ;

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *