Αυστραλία: Ο Mitch Tambo από το Australia’s Got Talent στην Eurovision 2020;

Ο Mitch Tambo κατάφερε να εντυπωσιάσει κοινό και κριτική επιτροπή στο Australia’s Got Talent και να φθάσει μέχρι τον τελικό του σόου. Τώρα μετά και τις παραινέσεις των fans του, δεν θα έλεγε όχι και σε μία συμμετοχή του στον Διαγωνισμό της Eurovision.

Σε όλες του τις εμφανίσεις ο Mitch Tambo τραγούδησε στην γλώσσα της μικρής φυλής ιθαγενών, από την οποία κατάγεται και ο ίδιος, τους Gamilaraay. Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα ιθαγενή έθνη της Αυστραλίας, που σήμερα όμως αριθμεί λιγότερο από 15.000 μέλη, όλοι τους στην νότια Αυστραλία.

Το album του 29χρονου Gamilaraay  μέσα σε λίγες ημέρες μετά τον τελικό του Australia’s Got Talent την Κυριακή, έφθασε στην κορυφή των τοπικών charts, αλλά έχει κάνει επιτυχία και στις ΗΠΑ, φθάνοντας στο νο40 των iTunes Top 200.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που μετά την κάθε εμφάνιση του στο show, τόνιζαν ότι θα ήταν ένας ιδανικός εκπρόσωπος της Αυστραλίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, τον ερχόμενο Μάιο στο Ρότερνταμ.

Ο ίδιος δεν απορρίπτει αυτό το ενδεχόμενο, τονίζοντας πόσο μεγάλη τιμή θα ήταν για τον ίδιο αυτό το εγχείρημα:

Είμαι εντυπωσιασμένος από όλη την αγάπη και την υποστήριξη που έχω εισπράξει. Εάν μου δοθεί η ευκαιρία να τραγουδήσω και στη σκηνή της Eurovision, θα αρπάξω την ευκαιρία και θα τον αντιμετωπίσω με την σοβαρότητα που απαιτείται.

Mitch Tambo, για το ενδεχόμενο να εκπροσωπήσει την Αυστραλία στην Eurovision 2020

Φυσικά για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να καταθέσει τραγούδι στην δημόσια τηλεόραση της χώρας, SBS, για τον εθνικό τελικό, Eurovision: Australia Decides.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής τραγουδιών είναι η 30η Σεπτεμβρίου. Η επιλογή της συμμετοχής της Αυστραλίας για το Ρότερνταμ θα διεξαχθεί στις 8 Φεβρουαρίου στο Gold Coast Convention & Exhibition Centre, στην Γκολντ Κόουστ.

Παρακάτω απολαύστε την ερμηνεία του Mitch Tambo στον ημιτελικό του Australia’s Got Talent, όπου ερμηνεύοντας το Voice του John Farnham στην μητρική του γλώσσα, πέρασε στον τελικό με golden buzzer!

Θα θέλατε να δείτε τον Mitch Tambo να εκπροσωπεί την Αυστραλία στο Ρότερνταμ;

πηγή: huffingtonpost
1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] συμμετοχή του Mitch Tambo δεν εξέπληξε κανέναν αφού μέσα από το Australia’s Got Talent που συμμετείχε τους προηγούμενους μήνες, φθάνοντας στον τελικό, δεν […]

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *