Γιώργος Περρής: “Πάντοτε με ενδιέφερε η Eurovision – Μου έχει γίνει πρόταση από τρίτη χώρα στο παρελθόν”

Ο Γιώργος Περρής είναι από τους πιο ιδιαίτερους θα λέγαμε καλλιτέχνες της νέας γενιάς. Πάντοτε με προσεγμένες δουλειές, είναι από τους λίγους Έλληνες ερμηνευτές, που κατάφεραν τα τελευταία χρόνια να φύγουν με τα τραγούδια τους εκτός συνόρων. Στην σύντομη και αποκλειστική συνομιλία που είχαμε, ο Γιώργος Περρής μας αποκαλύπτει ότι μία συμμετοχή στον Διαγωνισμό της Eurovision είναι κάτι που πάντοτε τον ενδιέφερε, ενώ για πρώτη φορά αναφέρει ότι μία τρίτη χώρα (εκτός Ελλάδας και Κύπρου), του είχε προτείνει στο παρελθόν να την εκπροσωπήσει στην Eurovision, αλλά αυτός αρνήθηκε.

Γιώργο καλησπέρα και ευχαριστούμε για το χρόνο που μας αφιερώνεις, θέλοντας να μιλήσεις για ένα θέμα που πρώτη φόρα θα λέγαμε ότι ανοίγεις τα χαρτιά σου.

Καλησπέρα σας και ευχαριστώ για την φιλοξενία

Ας μπούμε στο ψητό. Θα σε ενδιέφερε να εκπροσωπήσεις την Ελλάδα ή την Κύπρο στον διαγωνισμό της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο Μάιο στο Ρότερνταμ;

Ναι θα με ενδιέφερε, από μικρός παρακολουθώ την eurovision και είμαι φαν της. Θα με ενδιέφερε όμως μόνο αν είχα την καλλιτεχνική ελευθερία να πάω με τραγούδι δικής μου επιλογής και σκηνοθεσία δικής μου αισθητικής.

Ενδιαφέρον! Με τι τραγούδι λοιπόν θα το έκανες;

Αυτό δεν μπορώ να σας το απαντήσω τώρα, έχω κάποιες σκέψεις και κάποιους συνεργάτες στο νου μου, αλλά αυτό είναι στη σφαίρα της θεωρίας ακόμα.

Σου έχει γίνει ποτέ πρόταση για τον διαγωνισμό; Θα πήγαινες με απευθείας ανάθεση ή θα ήσουν θετικός να συμμετάσχεις κ σε εθνικό τελικό;

Μου είχε γίνει πρόταση πριν από μερικά χρόνια από τρίτη χώρα, ούτε Ελλάδα ούτε Κύπρος και γι’αυτό δεν το έκανα. Όπως σας είπα και πριν, θα πήγαινα μόνο αν είχα την απόλυτη ελευθερία να διαλέξω το τραγούδι και τους συνεργάτες μου, επομένως ανάθεση! 

Αυτό και αν είναι είδηση! Γιώργο σε ευχαριστούμε και σου ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ό,τι και αν κάνεις.

Καλή συνέχεια και σε εσάς


Βιογραφικό

Ο Γιώργος Περρής γεννήθηκε στην Αθήνα από Έλληνα πατέρα και Γαλλίδα μητέρα, την συγγραφέα Ζοέλ Λοπινό-Μαστραντώνη. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 4 ετών και σε νεαρή ηλικία άρχισε να εμφανίζεται σε σχολικές γιορτές και μουσικές σκηνές. Στα 18 του, τον ανακαλύπτει ο Μίμης Πλέσσας, ο οποίος τον παίρνει μαζί του σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.  Στο πλούσιο βιογραφικό του υπάρχουν σπουδαίες δουλειές, όπως οι συνεργασίες του με τη Lara Fabian, τον Μάριο Φραγκούλη, την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

Παρακάτω ακούστε το Καραβάνι, το τραγούδι που επέλεξε για την συλλογή που κυκλοφορεί ετήσια και παγκοσμίως το Radio Francaise, κάτι πολύ σπάνιο για έναν ελληνόφωνο καλλιτέχνη:

Κι εδώ ένα αγγλόφωνο τραγούδι του:

Πιστεύετε ότι θα ήταν μια καλή επιλογή ο Γιώργος Περρής για την Ελλάδα ή την Κύπρο στην Eurovision 2020;

 

 

 

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *