Δημήτρης Στάσσος και Linnea Deb ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την Eurovision 2020

Ο ελληνοσουηδός δημιουργός, Δημήτρης Στάσσος, ετοιμάζεται για τον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ενώνοντας τις δυνάμεις του αυτή τη φορά με την Linnea Deb, που το 2015 χάρισε με το Heroes την νίκη στην πατρίδα της, την Σουηδία.

 

Μία ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα που δείχνει τον Δημήτρη Στάσσο στο studio, μαζί με την Linnea Deb ήταν αρκετή για εξάψει την φαντασία μας. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του και στην ερώτηση αν ετοιμάζουν κάτι από κοινού για την Eurovision 2020 μας είπε:

Καλησπέρα, ναι έχουμε ήδη μερικά κομμάτια έτοιμα. Δεν ξέρουμε χώρες ακόμα, αλλά για το Melodifestivalen σίγουρα!

Ο Δημήτρης Στάσσος έχει δύο φορές διαγωνισθεί ως συνθέτης στη Eurovision. Την πρώτη φορά με την Ισπανία το 2009 και το La Noche Es Para Mi της Soraya και το 2012 με την Ελλάδα και το Aphrodisiac της Ελευθερίας Ελευθερίου.

Dimitri Stassos Beovizija

Στη Σουηδία έχει συνεργασθεί με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες της χώρας. Μεταξύ αυτών οι Eric Saade,  Sibel, Måns Zelmerlöw, Linda Sundblad, Danny Saucedo και πολλοί άλλοι. Το όνομα του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, αλλά και το γνωστό σε όλους μας Melodifestivalen, στο οποίο έχει συμμετάσχει ουκ ολίγες φορές. Το 2010 μάλιστα κατάφερε με ένα τραγούδι σε αμιγώς ελληνικό στίχο να φθάσει στον τελικό του Melodifestivalen. Τραγούδια του έχουν διαγωνισθεί πέρα της Σουηδίας, στους εθνικούς τελικούς της Μάλτας, Ιρλανδίας, Δανίας, Ουγγαρίας, Σερβίας κ.α.

Η Linnea Deb έχει πάνω από 15 συμμετοχές στο Melodifestivalen, το οποίο έχει κερδίσει δύο φορές (You – 2012 και Heroes – 2015), εκπροσωπώντας ισάριθμα την Σουηδία στον διαγωνισμό της Eurovision και χαρίζοντας της και ένα τρόπαιο (2015). Μερικές άλλες της συμμετοχές της ήταν το Statements της Loreen, το Busy Doing Nothing της Ace Wilder και τα τραγούδια των Mohombi και Wiktoria φέτος. Το 2018 εκπροσώπησε την Φινλανδία με το Monsters που έγραψε για την Saara Aalto. Όπως και ο Δημήτρη Στάσσο, έτσι και η Linnea έχει διαγωνισθεί σε εθνικούς τελικούς και άλλων χωρών (Νορβηγία, Πολωνία κ.α. )

Η συνεργασία τους όπως καταλαβαίνετε μόνο κάτι καλό μπορεί να αποφέρει. Με ενδιαφέρον αναμένουμε τα τραγούδια αυτού του διδύμου που όπως αντιλαμβανόμαστε δεν θα περιοριστούν σε μία μόνο χώρα!

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *