Ισλανδία: Πρόστιμο 5.000 € από την EBU, για την παλαιστινιακή σημαία των Hatari

Από την πρώτη στιγμή της νίκης τους στον ισλανδικό εθνικό τελικό φάνηκε ότι οι Hatari ήταν ένα τελείως αντισυμβατικό γκρουπ. Με δηλώσεις τους εξέφρασαν την στήριξη τους στον παλαιστινιακό λαό, ενώ δεν δίστασαν κατά την διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης  να υψώσουν κασκόλ και σημαίας της Παλαιστίνης. Οι πράξεις τους αυτές όμως, όπως ανακοίνωσε η δημόσια τηλεόραση της χώρας, RÚV, θα τους στοιχίσουν 5.000 €.

Η RÚV ανακοίνωσε ότι η EBU αποφάσισε να τους επιβάλει ένα πρόστιμο ύψους 5.000 €, για την αντικανονική συμπεριφορά των εκπροσώπων τους, στον τελευταίο διαγωνισμό. Αν και το ποσό φαίνεται πολύ μικρό για πολλούς, η RÚV έχει αντιταχθεί στην ποινή της EBU, λέγοντας ότι είναι «δυσαρεστημένοι με τη διεκπεραίωση της υπόθεσης και το προτεινόμενο αποτέλεσμα», αφού ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός δήλωσε ότι είχε λάβει όλα τα δυνατά μέτρα για να αποφευχθεί η παραβίαση των κανόνων της EBU, αναφέροντας ότι οι ενέργειες της Hatari ήταν καθαρά δική τους ευθύνη.

Η RÚV τόνισε επίσης ότι δεν μπορεί ποτέ να εμποδίσει εντελώς τους καλλιτέχνες να λένε ή να κάνουν οτιδήποτε μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με τους κανόνες του διαγωνισμού. Είναι, εξάλλου, ανεξάρτητοι καλλιτέχνες.

Επιπλέον, η RÚV εξακολουθεί να είναι υπερήφανη για τη συμβολή της Ισλανδίας στον φετινό διαγωνισμό. Οι Hatari κατέκτησαν την δέκατη θέση – το καλύτερο αποτέλεσμα της χώρας της τελευταίας δεκαετίας και το ενδιαφέρον όπως καταλαβαίνετε ήταν πολύ υψηλό.

Αν και υπήρχαν ανησυχίες ότι η EBU  θα μπορούσε να απαγορεύσει στην Ισλανδία να συμμετάσχει στην έκδοση του 2020, αυτό τελικά δεν επιβεβαιώθηκε. Η Ισλανδία έχει ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του για το Ρότερνταμ και οι υποβολές τραγουδιών είναι πλέον ανοικτές για το  Söngvakeppnin 2020, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Φεβρουαρίου.

Θεωρείτε δίκαια την τιμωρία της ισλανδικής δημόσιας τηλεόρασης από την EBU;

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *