Πολωνία: Edyta Gorniak και Gromee στο Ρότερνταμ;

Η Πολωνία μπορεί να μην έχει ακόμα δημοσιοποιήσει τις προθέσεις της, σχετικά με την συμμετοχή της στην Eurovision 2020, έχοντας πυρετώδεις προετοιμασίες για την διοργάνωση της Junior Eurovision που πραγματοποιείται σε δύο μήνες στο Γκλίβιτσε, αλλά ήδη δύο πρώην eurostars δηλώνουν θετικοί στο ενδεχόμενο εκπροσώπησης της χώρας στο Ρότερνταμ.

Η μοναδική Πολωνή εκπρόσωπος που κατάφερε να βρεθεί στο βάθρο είναι η Edyta Gorniak! Στην παρθενική συμμετοχή της χώρας στο διαγωνισμό το 1994, η Edyta κατάφερε να φθάσει στην δεύτερη θέση, που παραμένει μέχρι και σήμερα η καλύτερη θέση της Πολωνίας στον διαγωνισμό. Ο Gromee από την άλλη, μπορεί το 2018 να μην κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, είναι όμως ένας από τους σπουδαιότερους δημιουργούς της χώρας και καταξιωμένος dj και μουσικός παραγωγός.

Πριν ένα περίπου μήνα κυκλοφόρησαν το Krol, ένα τραγούδι σε μουσική του Gromee, με ερμηνεύτρια την Edyta. Το τραγούδι έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία και ήδη μετρά περίπου 3 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Παρά το γεγονός ότι η Edyta μετά την αποτυχημένη της παρουσία στον εθνικό τελικό του 2016, όταν ο Michal Szpak κατάφερε να κερδίσει τόσο αυτή όσο και το μεγάλο φαβορί Margaret, απέρριπτε κάθε ενδεχόμενο επιστροφής της στο διαγωνισμό, φαίνεται ότι τώρα είναι κάτι που σκέφτεται.

Σε πρόσφατη συνέντευξη της και σε σχετική ερώτηση για το αν θα εκπροσωπούσε την Πολωνία στην Eurovision 2020 απαντά:

Υπήρχε μια τέτοια ερώτηση από τότε που ήμασταν χωριστά με τον Gromee, ίσως μαζί τώρα. Ίσως; Δεν ξέρω…Είναι βέβαιο ότι έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας. Παρόλο που ο Gromee δεν τραγουδάει, έχουμε συνδυάσει τις δύο ενέργειές μας, την ευαισθησία μας, τη μουσική γνώση και είναι όμορφο. Αυτό είναι ένα καλό σημάδι. Θα δούμε τι θα ακολουθήσει.

Edyta Gorniak, για το ενδεχόμενο να εκπροσωπήσει την Πολωνία με τον Gromee.

Παρακάτω ακούστε τις προηγούμενες συμμετοχής της Πολωνίας με ερμηνευτές την Edyta Gorniak και τον Gromee:

Θα θέλατε να δείτε την Edyta Gorniak και τον Gromee να εκπροσωπεί το 2020 την Πολωνία στον διαγωνισμό;

πηγή: jastrzabpost.pl

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *