Πράσινο φως από την Βουλή για το νέο Δ.Σ. της ΕΡΤ

Με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας εγκρίθηκε ο διορισμός των νέων μελών του Δ.Σ. της ΕΡΤ που πλέον επισήμως αναλαμβάνουν καθήκοντα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, μετά και την δημοσίευση και του σχετικού ΦΕΚ.

Ενώπιον της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας παρουσιάστηκαν οι προτεινόμενοι από την κυβέρνηση για το «τιμόνι» της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας που προτείνεται για τη θέση του προέδρου και Γιώργος Γαμπρίτσος που προορίζεται για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της δημόσιας τηλεόρασης.

«Στόχος η αντικειμενική ενημέρωση»

«Οι δραστηριότητες του πρωθυπουργού δεν μπορεί να είναι κάθε μέρα πρώτο θέμα στα δελτία της ΕΡΤ, όπως ήταν τα προηγούμενα 5 χρόνια» δήλωσε ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας κατά την ακρόαση του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Στόχος η αντικειμενική και αμερόληπτη ενημέρωση με τους δημοσιογράφους και όχι την κυβέρνηση να αποφασίζουν για τα θέματα», σημείωσε ο κ Ζούλας, ενώ πρόσθεσε ότι χρειάζεται γενναία ανανέωση του προσωπικού της, καθώς από τους 2.200 υπαλλήλους της ΕΡΤ, μόνο οι 170 είναι κάτω των 40 ετών. Συμπλήρωσε δε ότι θα παραμείνουν όλα τα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης.

«Ανανέωση προσωπικού χωρίς απολύσεις»

Περιέγραψε με μελανά χρώματα τα οικονομικά της δημόσιας τηλεόρασης, λέγοντας ότι σήμερα η ΕΡΤ  «βρίσκεται σήμερα στην πιο κρίσιμη στιγμή της».« Νομίζω, κανένας εκ των παρισταμένων μπορεί να αρνηθεί ότι η ΕΡΤ ουδόλως υπηρέτησε την αποστολή της, παραβιάζοντας βάναυσα ακόμη και στοιχειώδεις κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, εξ ου και οι πολίτες την έβγαλαν από την χάρτη των επιλογών τους και την απαξίωσαν. Η ΕΡΤ επίσης δεν έχει σήμερα πόρους, τα ταμεία της είναι άδεια, για να δημιουργήσει νέο πρόγραμμα -και αυτό συνέβη λόγω της επιλογής τής προηγούμενης κυβέρνησης να διαθέσει δεκάδες εκατομμύρια για τη μετάδοση πρωταθλημάτων όχι μόνο της πρώτης αλλά και της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας-, ενώ χρειάζεται και γενναία ανανέωση του προσωπικού της, χωρίς προφανώς να γίνουν απολύσεις», είπε ο κ. Ζούλας.

Στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης πώς είναι δυνατόν να είναι αμερόληπτο στην ενημέρωση ένα πρόσωπο που υπήρξε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, ο κ Ζούλας απάντησε ότι δεν θα διακινδύνευε την επαγγελματική του  πορεία αν δεν είχε την ρητή εντολή του πρωθυπουργού, η ΕΡΤ να γίνει πραγματικά δημόσιο και ακηδεμόνευτο ΜΜΕ σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και να επιτελέσει το συνταγματικό της καθήκον».

«Να πιστέψουν στους στόχους διοίκηση και εργαζόμενοι»

Την ανάγκη πλουραλιστικής και αντικειμενικής ενημέρωσης σε συνδυασμό με την παραγωγή υψηλής ποιότητας τηλεοπτικά προϊόντα επισήμανε ο νέος ΔΣ της ΕΡΤ Γιώργος Γαμπρίτσιος.

«Γνωρίζω τις δυσκολίες και την πολυπλοκότητα του έργου που έχω να επιτελέσω. Άλλωστε το 2010 απέκτησα μια πρώτη σημαντική εμπειρία, όταν υπηρέτησα την ΕΡΤ από τη θέση του προέδρου του ΔΣ και διευθύνοντος συμβούλου. Σκοπεύω να ανταποκριθώ στο έργο μου, αντλώντας από την πολυετή εμπειρία, την οποία απέκτησα εργαζόμενος σε μεγάλους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θα εργαστώ με συνέπεια και επαγγελματισμό, έχοντας ως γνώμονα και σταθερό στόχο την ανάδειξη του έργου της ΕΡΤ στο πλαίσιο των αξιών και της αποστολής της», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαμπρίτσιος.

Υπογράμμισε επίσης ότι «διοίκηση και εργαζόμενοι για να πετύχει το εγχείρημα, θα συμφωνήσουν και θα πιστέψουν στους ίδιους στόχους».

«Θα διασφαλίσουμε την αξιοκρατία και θα εγγυηθούμε το επαγγελματικό ήθος. Θα πετύχουμε τη σωστή εταιρική οργάνωση και στελέχωση και θα δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές ώστε να εξελιχθεί η ΕΡΤ σε ένα δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, με χρηστή διαχείριση των χρημάτων που μας εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός και ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού», είπε ο Γιώργος Γαμπρίτσος.

«Πρωταρχικός στόχος η αποκατασταση της εμπιστοσύνης και η θωράκιση της αξιοπιστίας της ΕΡΤ με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων» δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιος Πέτσας.

«Όχι» από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση, «παρών» από ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25

Στους προτεινόμενους για το Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση έδωσαν αρνητική ψήφο, παρών δήλωσαν ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ 25.

πηγή: Το Βήμα
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *